Üniversite kayıt sürecinde adayların belirtilen tarihlerde işlemlerini tamamlamaları büyük önem taşıyor. Elektronik kayıt yapamayan veya yapmak istemeyen adaylar ise üniversitelerine şahsen başvurarak kayıtlarını tamamlayabilirler.

E-Devlet Üzerinden Üniversite Kaydı Yapılabilir mi?

Evet, adaylar kazandıkları üniversitelere gitmeden e-Devlet üzerinden kayıt işlemlerini tamamlayabilirler.

Üniversite Kayıtları Ne Zaman Yapılacak?

Üniversite kayıtları 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacak. Online kayıt işlemleri ise 19-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Üniversite E-Kayıt Nasıl Yapılır?

YKS yerleştirme sonuçlarına göre bir programa yerleşen adaylar, 19-23 Ağustos tarihleri arasında üniversitelere kayıt yaptırabilecek. Elektronik kayıt ise 19-21 Ağustos tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapılabilecek. E-kayıt işlemi zorunlu değildir; dileyen adaylar üniversitelerin kayıt merkezlerinden de kayıt işlemlerini tamamlayabilirler.

Adaylar, e-Devlet şifreleriyle "https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit" adresinden e-kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirler. E-kayıt işleminin başarıyla tamamlandığını belirten yazıyı görmeden sistemden çıkılmamalıdır. Aksi takdirde kayıt işlemi tamamlanmamış olur ve ders kayıtlarında sorun yaşanabilir.

Show TV'nin Yeni Fenomeni: Deha! Konusu, Oyuncuları ve Yayın Tarihi Show TV'nin Yeni Fenomeni: Deha! Konusu, Oyuncuları ve Yayın Tarihi

Üniversite Kayıt İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Kayıt işlemleri için adayların mezun oldukları ortaöğretim kurumlarından aldıkları diploma veya mezuniyet belgeleri gereklidir. Ayrıca, üniversitenin talep etmesi durumunda aşağıdaki belgeler de istenebilir:

  • Mezun olunan okuldan alınan diploma veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi.
  • Alan ek puanı ile yerleşmiş fakat alanı diplomasında belirtilmemiş adaylar için okul ve alanını gösteren resmi belge.
  • Katkı payı veya öğretim ücretinin ödendiğine dair belge.
  • 12 adet vesikalık fotoğraf (4,5 cm x 6 cm boyutunda).
  • Üniversite tarafından talep edilen diğer belgeler.

E-kayıt yaptıran adaylar, ders kayıt işlemleri için üniversitenin belirlediği tarihlerde gerekli belgeleri sunarak kayıtlarını tamamlayacaklar.

E-Kayıt İşlemleri Saat Kaçta Açılıyor?

Online kayıt işlemleri başlamış durumda ve 21 Ağustos 2024 saat 23:59'a kadar sürecek.

Boş Kontenjanlar ve Ek Yerleştirme Süreci

Üniversite kayıt süreci tamamlandıktan sonra, boş kalan kontenjanlar açıklanacak ve herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar ek tercihlerde bulunabilecekler. Devlet üniversitelerinde lisans programlarının yüzde 98,8’i dolmuşken, önlisans programlarının tamamı doldu. Vakıf üniversitelerinde ise doluluk oranı yüzde 91,14 olarak kaydedildi.