Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 2006'dan bu yana devam eden Evde Bakım Yardımı programında önemli bir artışa gidildiğini duyurdu. Temmuz ayından itibaren tam bağımlı vatandaşlar için ödenen aylık yardım tutarı, memur maaş katsayısındaki artışla 7.608 TL'den 9 bin 77 TL'ye yükseltildi. 

Bakan Göktaş, bu programın, engelli bireylerin öncelikle aileleri yanında desteklenmesi amacıyla başlatıldığını vurguladı. Bu sayede, engelli vatandaşlar kendi ortamlarından ayrılmak zorunda kalmadan aileleri veya yakınlarıyla yaşayabiliyor ve aile birliği korunuyor. 
Evde Bakım Yardımı, Bakanlığın sunduğu en önemli aile odaklı bakım hizmet modellerinden biri olarak öne çıkıyor. Bakan Göktaş, Ocak-Temmuz 2024 döneminde toplam 30,2 milyar lira Evde Bakım Yardımı ödemesi yaptıklarını belirtti. Bu ay, 555 bin tam bağımlı vatandaş için toplam 4,9 milyar lira ödeme yapıldı. 

Fenerbahçe-Galatasaray Derbisinde Heyecan Dorukta! Fenerbahçe-Galatasaray Derbisinde Heyecan Dorukta!

Bakan, "Geliştirdiğimiz bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleriyle toplumun her bir ferdine ulaşmaya çalışıyoruz. Hiç kimseyi arkada bırakmayan toplum vizyonumuz çerçevesinde, engelli vatandaşlarımızın aileleriyle birlikte yaşamalarını desteklemeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu. 

Ağustos ayı ödemeleri hesaplara yatırılmaya başlandı, eğer ödemeniz yatmadı ise önümüzdeki günlerde hesaplara yatırılacak.