2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından resmi internet sitesinde duyuruldu. Bu yıl devlet üniversitelerinde toplam kontenjanın yüzde 98,8’i dolarken, önlisans programlarında doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı.

ÖSYM'nin yaptığı açıklamaya göre, 2024-YKS sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri başarıyla tamamlandı.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebilecekler. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine posta yoluyla gönderilmeyecek.

2024-YKS sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına yerleşen adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirebilecekler. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Türkiye’de Alfabe Değişecek mi? Türkiye’de Alfabe Değişecek mi?

Kayıt işlemleri için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye belirtilen süre içinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar ise üniversitelerinin duyurularına göre gerekli belgeleri hazırlayarak işlemlerini tamamlayacaklar.

Bu önemli süreçte tüm adaylara başarılar dileriz. Yerleştirme sonuçları ve kayıt işlemleri hakkında daha fazla bilgi almak için ÖSYM'nin resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.