Şenol'a göre, Isparta halısının tarihi 1950'li yıllara kadar uzanıyor. Ancak son yıllarda üretimde ciddi düşüş yaşanmış ve artık yeni Isparta halısı bulmak oldukça zorlaşmış durumda. Şenol, "29 yıl boyunca Isparta halısı dokudum. Şu an bu halıyı bulsam alırım ama ne yazık ki eşimi bile ikna edemiyorum. Herkes makine halısına yöneldi." diyerek değişen tüketici alışkanlıklarına işaret etti.

İl Genel Meclisi Üyeleri'nden Vali Erin'e Ziyaret İl Genel Meclisi Üyeleri'nden Vali Erin'e Ziyaret

El dokuma halının makine halısına göre çok daha değerli olduğunu vurgulayan Şenol, şunları söyledi: "Makine halısını 5 bin TL'ye alırken, el dokuma bir halıyı 30 bin TL'ye alabilirsiniz. Çünkü ipi, dokuma şekli, desenleri ve ömrü tamamen farklı. El dokuma halının metresi şu an 5 bin liradan başlıyor. Pahalı olmasına rağmen hala talep gören bu ürünler, özellikle yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. 50 yıllık bir el dokuma halı çok yüksek fiyatlara alıcı buluyor."

Şenol, bir el dokuma halının üretim sürecinin oldukça uzun ve zahmetli olduğunu belirterek şöyle devam etti: "6 metrekarelik bir halıyı bir kişi en az 3 ayda dokuyabilir. Bu iş o kadar popülerdi ki eskiden her köyde hatta her evde halı dokuma tezgahları vardı. Ancak fabrikaların çıkmasıyla bu gelenek yavaş yavaş yok oldu. Yabancılar, bizim dokuma tekniklerimizi öğrenerek kendi ülkelerinde benzer makineler geliştirdi ve seri üretimle el dokuma halının yerini aldı. Isparta'da halı dokuma işinin tamamen bittiği yıl olarak 2000'li yılları gösterebiliriz. Bizler artık bu mesleğin son temsilcileriyiz."