Kanal Tedavisi Neden Gerekir?

Uz. Dt. Yılgör, dişlerde kendiliğinden başlayan veya sıcak-soğuk temasla artan ağrılar, gece ağrıları, şişlikler ve dişteki enfeksiyon durumlarının kanal tedavisi gerektiren başlıca nedenler olduğunu ifade etti. Ayrıca derin çürükler, dolguların altında gelişen problemler, diş gıcırdatma gibi alışkanlıklar ve diş travmalarının da bu tedaviyi gerektirebileceğini söyledi.

Tedavi Sırasında Ağrı Hissedilmez

Kanal tedavisinin lokal anestezi altında yapıldığını ve işlemin yaklaşık bir saat sürdüğünü belirten Yılgör, “Tedavi sırasında ağrı hissedilmez. Ancak bazı hassas durumlarda ekstra anestezi ile rahatsızlık tamamen giderilir” dedi. Canlı pulpası olan dişlerde tedavinin tek seansta tamamlandığını, ancak enfeksiyon durumlarında birden fazla seans gerekebileceğini de ekledi.

Denizli, Hindistanlı Yatırımcıları ve İş Birliklerini Bekliyor Denizli, Hindistanlı Yatırımcıları ve İş Birliklerini Bekliyor

Tedavi Sonrası Normal Yaşama Hızla Dönüş

Tedaviden sonra hafif rahatsızlık hissedilmesinin doğal olduğunu söyleyen Yılgör, hastaların diş hekimi tavsiyelerine uygun şekilde ağrı kesici veya gerekirse antibiyotik kullanabileceğini belirtti. Tedavi sonrası ilk birkaç gün diş üzerinde baskıdan kaçınılması gerektiğini vurguladı ve uyuşukluk geçmeden yemek yenmemesi gerektiğini ekledi.

Kanal tedavisinin, dişteki ağrıyı ortadan kaldıran ve dişi kurtaran etkili bir yöntem olduğunu belirten Yılgör, hastaların tedaviyi ertelememesi gerektiğine dikkat çekti.

Kaynak: KFKHABER