Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) öncülüğünde KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım’ın sunumuyla Girişimci Destek Programı İş Geliştirme Desteği II. ve III. Çağrısı hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Meclis Salonunda saat 11.00’de düzenlenen bilgilendirme toplantısına ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, TOBB Isparta Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Dilek Özdemir, firma yetkilileri ve girişimciler katıldı.
KOSGEB tarafından sunulan desteklerin girişimcilerin ve küçük işletmelerin sürdürülebilirliğini artırmada kritik bir rol oynadığını vurgulayan ITSO Başkanı Metin Çelik, “Sunulan finansal destekler, eğitimler ve danışmanlık hizmetleri, işletmelerin rekabet gücünü artırarak ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. Özellikle girişimcilik ekosisteminin güçlenmesine ve yenilikçi iş fikirlerinin hayata geçirilmesine büyük katkı sağlıyor. Proje geliştirmede ya da fikirlerinizi hayata geçirebilme konusunda Isparta Ticaret ve Sanayi Odamız bünyesinde hizmet veren Proje ve Ar-Ge Destekleme Ofisi, Genç Girişimciler Akademisi ve Kadın Girişimcileri Destekleme Ofislerimizden de faydalanabilirsiniz.” dedi.
Girişimcilere yönelik yapılan desteklerin güncellendiğini ve yeni bir Girişimcilik Destek Programı'nın başlatıldığını anlatan KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, işini büyütmek veya yeni bir iş kurmak isteyen girişimcilere sunulan fırsatlar hakkında ayrıntılı bilgilendirmelerde bulundu, KOBİ'lerin kendilerini geliştirmeleri için KOSGEB'in sunduğu desteklerden yararlanmalarını önemle tavsiye etti.
Yıldırım, bu yıl için girişimci destek programının ikinci çağrısının 30 Ağustos'ta sona ereceğini duyurdu. Yoğun talepler nedeniyle Ekim ayında III. İş Geliştirme Proje Çağrısının açılacağını söyledi. İkinci çağrıya yetişmeyen başvuruların Ekim ayında yapılabileceğini ifade eden Yıldırım, destek programının ayrıntılarını da paylaştı.
Destek programı kapsamında girişimcilere 1,5 milyon TL'ye kadar, yüzde 80 destek oranı ile geri ödemeli destek sağlanacak. Ayrıca, genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olan girişimcilere destek üst limitine 150 bin TL ekleniyor.
Personel giderleri, makine-teçhizat ve kalıp giderleri, yazılım giderleri ve hizmet alımı giderlerinin karşılandığını aktaran Yıldırım, İmalat, Telekomünikasyon, Bilgisayar Programlama, Danışmanlık ve İlgili Faaliyetler, Bilgi Hizmet Faaliyetleri, Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Faaliyetleri gibi sektörlerin başvuruda bulunabileceğini ifade etti.
Yıldırım, geri ödemeli desteklerde herhangi bir faiz veya komisyon uygulanmayacağını ve geri ödemelerin 36 aylık program süresi sonunda başlayacağını belirtti. İşletmelerin desteklerden yararlanabilmesi için belirlenen şartları sağlamaları gerektiğini vurgulayan Yıldırım, KOSGEB'in girişimcilere projelerinde destek olmak için hazır olduğunu ifade etti.