ü

KYK Kontenjanlarının arttırılmasıyla Isparta'daki özel yurt işletmecileri, ikinci plana atıldıklarını öğrenci tercih oranının düştüğünden yakınarak üniversitelere 'Tanıtım yapın' çağrısında bulundu.

Isparta Yurtlar ve Apartlar Derneği Başkanı Cahit Şahin, "Isparta’daki özel yurtlarımızın diğer illere göre, yemek, hizmet ve ulaşım konularında bayağı üst düzeyde olduklarını düşünüyorum, Bunlar bizde kalite ve rekabet ortamı oluşturuyor. KYK’ların şehre uzak olması, vakıf yurtlarının öğrenci kontenjanlarının yüksek olması bence bir dezavantaj. Burada özel yurtların kalite ve kapasite oranı çok yüksek. Örneğin, özel bir yurtta yemek problemi olan öğrenci işletmeciyle görüşerek sorunların çözümü 1 gün sürüyor. KYK ve diğer yurtlarda, bu durum pek çözüm odaklı olmuyor” diye konuştu.

"Kayıtlar son 2 yıldır çok kötü, reklam yapılması lazım"

Son 2 yıldan özel yurt kayıtlarının kötü durumda olduğunu savunan 5 yıllık yurt işletmecisi Mevlüt Daşdemir ise "Kayıtlar, geçen yıl ve bu yol çok kötü. SDÜ’deki öğrenci kapasitesi son yıllarda düştü. KYK’ların yapılmasıyla, kayıtlar çok kötü gidiyor maalesef. İkinci üniversitenin açılması konusunda da bize şu anda çok bir etki yok. Öğrenci kapasitesi artmadıktan ve artırılmadıktan sonra düzelmez” dedi.

"Özel yurtları bitirmek için uğraşıyorlar” 

Daşdemir; "Şu anda özel yurtları bitirmek için uğraşıyorlar ama hangi akla hizmet ediyorlar bilemiyorum. Şu anda Türkiye genelinde yurtçular olarak en iyi hizmet Isparta’da veriliyor. Isparta olarak hepsinden iyiyiz. Fiyatlarımız da çok yüksek değil. Bugün iyi bir hizmet veren yurt aylık 600 TL’den başlıyor. Servis, kahvaltı, akşam yemeği gibi konular da bu fiyata dahil. İstanbul’da sadece barınmak için bin 500-bin 600 TL tutarında bedeller ödeniyor” şeklinde konuştu. Daşdemir, hizmetlerinin devam edeceğini de sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi