Burdur’da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Yaşlılık Çalışmaları Uygulama Araştırma Merkezi ve Mutluluk Araştırmaları Koordinatörlüğü öncülüğünde bir araya gelen gençler ve yaşlılar ortak değerlerde buluşuyorlar.
Burdur’da, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Yaşlılık Çalışmaları Uygulama Araştırma Merkezi ve Mutluluk Araştırmaları Koordinatörlüğü öncülüğünde, ‘Duyusal Sosyal Etkileşim Atölyeleri’ çalışmaları başladı.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi ve Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (YAŞAM) Müdürü Doç Dr. Deniz Say Şahin, Mutluluk Araştırmaları Koordinatörü Doç. Dr. Gökmen Arslan ve Gölhisar Meslek Yüksekokulu Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü Evde Hasta Bakımı Programı Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Gülnihal Altun öncülüğünde Burdur Hilmi Hafize Evin Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, toplumda her yaştan birey için eşit fırsatlar yaratmak amacıyla yapılan ‘Duyusal Sosyal Etkileşim Atölyeleri’ başladı.
Huzurevi yönetiminin de desteği ile gerçekleştirilen duyusal sosyal etkileşim atölyeleri, YAŞAM gönüllü öğrencilerinin de katkılarıyla daha da anlam kazandı. Huzurevi sakinlerinin yalnızlık ve izolasyon duygularını hafifletmek ve bilişsel yeteneklerini desteklemeye yönelik olarak düzenlenen bu atölyelerde, yaşlı bireylerle bir araya gelen gönüllüler, onların sosyal becerilerini geliştirmeyi ve bilişsel süreçlerine katkı sağlamayı amaçlıyorlar.
MAKÜ’nün YAŞAM gönüllü öğrencileri, öğretim görevlilerinin gözetiminde, atölyelerde çeşitli duyusal aktiviteler, oyunlar ve grup çalışmaları ile huzurevi sakinleriyle zaman geçirirken, toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket etmenin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.
Öğrenciler, bu etkinliklerle hem kendi mesleki gelişimlerine katkı sağladı hem de toplumsal katkı sağlama noktasında önemli adımlar attılar.
Huzurevi yönetimi ve katılımcılar, bu tür etkinliklerin yaşlı bireylerin yaşam kalitesini artırmada ve toplumsal bağları güçlendirmede önemli bir rol oynadığını ifade ettiler.
Yaşlılık Araştırmaları Merkezi Müdürü ve Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Say Şahin yaptığı açıklamada, kuşaklar arası dayanışma, iletişim ve etkileşim sağlamanın önemini ifade ederek; atölyenin 5 hafta süreceğini, kuşak farklılıklarına rağmen katılımcıların ortak değerlerde buluşturmayı hedeflediklerini vurguladı.