Yurttan Haberler

2024 KPSS Ortaöğretim Sınav Sonuçları Açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 15 Eylül'de gerçekleştirilen 2024 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim sonuçları açıklandı.

Abone Ol

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 15 Eylül'de gerçekleştirilen 2024 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim sonuçları açıklandı. ÖSYM’den yapılan açıklamada, sınavın değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı ve adayların sonuçlara erişim sağlayabileceği belirtildi.

Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM’nin resmi internet sitesi https://sonuc.osym.gov.tr adresinden, T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile öğrenebilecek.

Cevap Kağıtları Erişime Açıldı

Ayrıca, adayların sınavda kullandıkları cevap kağıtları, cevap anahtarları ve işaretlemelerinin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen sonuçlar da erişime açıldı. Adaylar, https://ais.osym.gov.tr adresinden 10 gün süreyle kendi cevap kağıtlarına ulaşabilecekler.

Sisteme giriş yapan adaylar, sınavda kullandıkları cevap kağıdını, yaptıkları işaretlemeleri, optik okuyucuların verdiği sonuçları ve doğru cevapları görebilecek. Ayrıca, soruların yanıtları ve adayların verdiği cevaplar da detaylı olarak incelenebilecek. Her soru için açılan pencerede soru kökü, cevap seçenekleri, doğru cevap ve adayın verdiği yanıt görülebilecek.

İlgili sayfada ayrıca adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile ham puanları da görüntülenebilecek. ÖSYM, bu uygulamanın yalnızca bilgilendirme amacı taşıdığını ve görüntülenen sayfanın resmi bir belge niteliği taşımadığını vurguladı.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});