Son Dakika Isparta Haberleri

2025 Hac Kayıtları Bugün Sona Eriyor!

2025 yılı Hac organizasyonu için ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri bugün sona eriyor. Hac ibadetini yerine getirmek isteyen hacı adayları, başvurularını e-Devlet üzerinden yapabiliyor.

Abone Ol

2025 hac organizasyonu için ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin son günü bugün. Kutsal topraklara gitmek isteyen hacı adayları, bu önemli fırsatı kaçırmamak için e-Devlet üzerinden başvurularını tamamlamaları gerekiyor.

Başvuru için 750 TL ön kayıt ücreti yatırılması gerekiyor. Engelli, hasta veya yaşlı vatandaşlar, hacca daha önce gitmemiş birini refakatçi olarak kaydettirebiliyor. Ayrıca, 0-12 yaş arası çocukların da ön kayıtları yapılabiliyor. Bu yaş grubundaki çocuklar, ailelerinin kura şansını etkilemiyor.

Akrabalık bağı bulunmayanlar, 7 kişiye kadar grup halinde başvuru yapabilir ve tek bir kura numarası ile kuraya katılabilirler. Akrabalık bağı olanlar ise 7 kişilik sınırın üzerinde olsa bile, gerekli belgelerle tek bir kura numarası için başvuru yapabilirler.

Hac başvuruları tamamen e-Devlet üzerinden yapılıyor. Hacı adaylarının tüm işlemlerini kolayca ve hızlı bir şekilde tamamlamaları mümkün.