Devlet Denetleme Kurulu, Yüksek Askeri Şura, MGK Genel Sekreterliği ve Adli Tıp'ın yapıları yeniden şekillendirildi. Son dakika haberine göre Genelkurmay, Milli Savunma Bakanlığına bağlandı.
Yayımlanan kararnameler şu şekilde:- Bakanlıklara Bağlı İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi.
- Devlet Denetleme Kurulu Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi.
- Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğinin Teşkilat ve Görevleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi.
- Savunma Sanayii Başkanlığı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi.
- Yüksek Askeri Şûra’nın Kuruluş ve Görevleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi.
- Milletlerarası Antlaşmaların Onaylanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi.
- Resmî Gazete Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi.
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre Cumhurbaşkanı Yardımcıları, Hazine ve Maliye Bakanı ile Milli Eğitim Bakanı da Yüksek Askeri Şura üyesi olacak.
Birleşen Kurumlar:- Kararname ile TİKA ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlandı.
- Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlandı.
- Savunma Sanayii Müsteşarlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’na dönüştürüldü.
- Avrupa Birliği Bakanlığı yerine Avrupa Birliği Başkanlığı kuruldu.
Editör: Haber Merkezi