Afyonkarahisar’da jandarma, tarihi eser kaçakçılığına karşı büyük bir operasyon gerçekleştirdi. Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gebeceler beldesinde ikamet eden F.C.K. ve M.K. isimli şahısların evlerinde tarihi eser bulundurdukları bilgisine ulaştı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, bahse konu eve baskın düzenledi.
Baskın sırasında yapılan aramalarda, çok sayıda tarihi eser niteliği taşıyan obje ele geçirildi. Ekipler, ele geçirilen materyaller arasında madalyon, kolye, gözyaşı şişesi, 14 adet sikke, 4 adet mühür ve bir dedektör buldu. Bu tür nesneler, genellikle antik dönemlere ait olup, tarihi ve kültürel değeri oldukça yüksektir. Eserlerin kaçak olarak bulundurulması, hem kültürel mirasa zarar vermek hem de yasa dışı ticarete yol açmak anlamına geliyor.
Olayın ardından, F.C.K. ve M.K. gözaltına alındı ve haklarında soruşturma başlatıldı. Jandarma, bu tür operasyonlarla tarihi eser kaçakçılığını engellemeye yönelik mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğini belirtti.
Afyonkarahisar’daki bu olay, tarihi mirasın korunması ve kaçakçılıkla mücadelede önemli bir örnek teşkil ediyor. Jandarma ekiplerinin başarılı operasyonları, bu tür yasa dışı faaliyetlerin önüne geçilmesinde kritik rol oynuyor.