Asya Şampiyonlar Ligi Batı Grubu’nda Fenerbahçe'nin eski teknik direktörleri Jorge Jesus ve İsmail Kartal’ı karşı karşıya getiren heyecan verici bir maç oynandı. Suudi Arabistan ekibi Al Hilal, Jorge Jesus'un yönetiminde, İran temsilcisi Persepolis’i 4-1 gibi farklı bir skorla mağlup etti.
Riyad'daki Kingdom Arena'da oynanan bu kritik maçta, Al Hilal hızlı bir başlangıç yaparak 10. dakikada Malcom’un golüyle öne geçti. 25. dakikada Joao Cancelo, Al Hilal’in farkı ikiye çıkaran golünü kaydetti. 39. dakikada Salem Al Dawsari'nin kaydettiği golle farkı üçe çıkaran Al Hilal, ilk yarının bitimine saniyeler kala 45+1. dakikada Al Dawsari’nin bir golüyle 4-0’lık üstünlük sağladı ve devreyi rahat bir şekilde önde tamamladı.
İkinci yarıda da skor üstünlüğünü koruyan Al Hilal, karşılaşmanın 90. dakikasında Persepolis'in penaltıdan bulduğu tek golle 4-1'lik sonuçla sahadan galip ayrıldı. Giorgi Gvelesiani, penaltıdan attığı golle Persepolis’in tek sayısını kaydetti.
Persepolis'te Türk futbolcu Serdar Dursun, 73 dakika boyunca sahada mücadele etti ancak takımının toparlanmasına yardımcı olamayarak maçı kaybetti.
Bu galibiyetle Al Hilal, 6 galibiyet ve 1 beraberlik alarak puanını 19’a çıkardı ve averaj farkıyla liderliğe yükseldi. Persepolis ise 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyetle 6 puanda kalarak grubun 9. sırasında yer aldı. Al Hilal'in bu sonuçla grup liderliğine yükselmesi, Şampiyonlar Ligi'nde ilerleyen aşamalara kalma yolunda önemli bir adım oldu.