Afyonkarahisar'ı Üzecek İddia: Aile Bakanı Göktaş Görevden Alınabilir

Ankara kulislerinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın kabine revizyonu kapsamında görevden alınacağı iddiası gündeme geldi. Afyonkarahisar Emirdağlı olan Göktaş'ın görevine son verileceği öne sürülürken, konu hakkındaki resmi açıklamalar merakla bekleniyor.

TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı bakanları yanına çağırarak kendilerine teşekkür ettiğini belirtti. Atik'in verdiği bilgilere göre, bu isimler arasında Ticaret Bakanı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı'nın da bulunabileceği ifade ediliyor.

Kabine Değişikliği Beklentisi Artıyor

AK Parti, 22 yıllık iktidarının ardından 31 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin gerisine düşmüş ve bu sonuç partide köklü değişim beklentisini artırmıştı. Seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti içinde ve kabinede değişiklik sinyali vererek "Sahaya nasıl bir takım süreceğiz, bunu benden öğrenmek istiyorsunuz. Hiçbir hoca, takımı okumadan sahaya sürmez. Bizler de şu anda üzerinde çalışıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

16 yıl 7 Ay Yatarı Bulunan Kaçak Şahıs Yakalandı 16 yıl 7 Ay Yatarı Bulunan Kaçak Şahıs Yakalandı

Pazar günü AK Parti büyük kongresini gerçekleştirecek ve Erdoğan'ın tek aday olarak çıkması bekleniyor. Ancak parti içinde tüm dikkatler, kabine değişikliği üzerine yoğunlaşmış durumda. TGRT Haber’deki Medya Kritik programında konuşan Fatih Atik, "AK Parti Genel Merkezi'nde herkes Resmi Gazete'yi bekliyor. Kabinede bir değişiklik olacağına dair yoğun bir beklenti var. Cumhurbaşkanı'nın bazı bakanlarla görüşerek kendilerine teşekkür ettiği bilgisi geldi. Ancak hangi bakanların gideceği kesin değil, Ticaret ve Aile Bakanlıkları'nın adı geçiyor" dedi.

Kabine revizyonuyla ilgili kesin kararın ne zaman açıklanacağı bilinmezken, kamuoyunun gözü Resmi Gazete’de yayımlanacak olası değişikliklere çevrilmiş durumda.

Kaynak: Haber Merkezi