Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde, Yüksekalan Mahallesi 504 Sokak üzerinde park halinde bulunan plakasız ve çekme belgeli bir midibüs, henüz belirlenemeyen bir nedenle alev aldı. Olay, sokak sakinlerini büyük bir panik içine soktu.
Görgü tanıklarının ifadesine göre, midibüsün yanmaya başladığını gören apartman sakinleri ve çevredeki vatandaşlar hemen durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Alevler kısa sürede büyürken, sokak sakinleri büyük bir endişe içinde yangının çevredeki araçlara ve bitişikteki apartmana sıçrayıp sıçramayacağını merakla izledi.
İhbar üzerine hızla olay yerine ulaşan Antalya İtfaiye Ekipleri, alevlerin hızla yayılmadan söndürülmesi için etkili bir müdahale gerçekleştirdi. İtfaiyenin zamanında ve başarılı müdahalesi, yangının çevredeki diğer araçlara ve yakınlardaki apartmana sıçramasını engelledi, olası bir faciayı önledi.