Aydem Enerji’nin elektrik perakende şirketleri Aydem Perakende ve Gediz Perakende, 12 Aralık'ta Pamukkale Üniversitesi iş birliğiyle “Yenilikçi Fikirler Kampı”nın ikincisini düzenledi. Türkiye genelinden üniversite öğrencilerinin katıldığı etkinlikte, Enerji Sistemleri, IoT Teknolojileri, Yapay Zeka, Akıllı Şehirler ve E-Mobilite gibi temalar altında toplam 69 proje başvurdu. Yapılan ön değerlendirme sonucunda 20 proje finale kalarak kamp süresince mentorlar eşliğinde geliştirildi. Finale kalan projeler, jüri tarafından özgünlük, katma değer, uygulanabilirlik ve diğer kriterlere göre değerlendirildi.

Birincilik ödülünü kazanan Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Enerji Koruyucuları Takımı, güç trafolarındaki arızaları tespit etmek için yapay zeka destekli bir izleme sistemi geliştirdi. İkinci olan Pamukkale Üniversitesi’nden Duck Takımı, enerji tüketim alışkanlıklarını analiz ederek enerji tasarrufu sağlamayı hedefleyen bir sistem tasarladı. Üçüncülük ödülünü ise kanalizasyon altyapısındaki sorunları tespit etmek için geliştirdiği PipeWatch adlı izleme sistemiyle InoTech Takımı kazandı.

Aydem Perakende ve Gediz Perakende Genel Müdürü Mustafa İren, bu tür etkinliklerle sürdürülebilir bir enerji geleceği inşa etmeyi ve gençlerin yenilikçi fikirlerini desteklemeyi hedeflediklerini belirterek, bu projelerin çevresel ve toplumsal faydalar sağlayacak çözümler ürettiğine dikkat çekti. Gelecek yıllarda da benzer etkinlikler düzenlemeyi planladıklarını ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi