Bucak Belediyesi, su sıkıntısı nedeniyle bahçe dikimi ve içme suyuyla sulamayı yasakladı. Kurallara uymayanlara cezai işlem uygulanacak!

Bucak Belediye Başkanlığı, ilçede yaşanan su sıkıntısı nedeniyle önemli bir karar aldı. Belediye Meclisi’nin 4 Şubat 2025 tarihli ve 25 sayılı kararı doğrultusunda, içme suyunun bahçe sulama amacıyla kullanılması ve yeni bahçe dikimi yasaklandı. Karara uymayan vatandaşlara cezai işlem uygulanacağı duyuruldu.

Belediyeden Vatandaşlara Uyarı!

Engelli Bireyler İçin Yeni Bir Adım: ‘Engelsiz Mesafeler’ Projesi Başlatıldı! Engelli Bireyler İçin Yeni Bir Adım: ‘Engelsiz Mesafeler’ Projesi Başlatıldı!

Bucak Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, su krizinin önlenmesi amacıyla halkın daha duyarlı olması gerektiği vurgulandı. Belediyenin resmi duyurusunda, "İlçemizde yaşanan su sıkıntısı nedeniyle 4.02.2025 tarihli ve 25 sayılı meclis kararı gereğince, bahçe dikimi yapmak ve içme suyuyla sulamak yasaklanmıştır. Bahçe dikimi yapanlara ve içme suyu ile sulayanlara cezai işlem uygulanacaktır. Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmaları önemle rica olunur." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Haber Merkezi