BAHÇELİ'DEN TÜSİAD'A SERT TEPKİ: "VESAYETÇİLİK NÜKSETTİ, GAYESİ SİYASET MÜHENDİSLİĞİDİR"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TÜSİAD'ın hükümete yönelik eleştirilerine sert bir dille yanıt verdi. TÜSİAD'ın siyasete müdahale etme ve muhalefeti konsolide etme arayışında olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Vesayetçiliği nüksetmiştir, gayesi siyaset mühendisliğidir" ifadelerini kullandı. TÜSİAD'ın hükümete doğrudan meydan okuduğu dönemlerin unutulmadığını belirten Bahçeli, "Seçkinlerin hukukuna özlem duyan bir avuç elit ve kaymak tabakadan başkası değildir" şeklinde konuştu.

"TÜSİAD'IN VE SAYETÇİ SANCILARI TEKRAR NÜKSETMİŞTİR"

MHP lideri Devlet Bahçeli, son günlerde TÜSİAD Genel Kurulu’nda yapılan açıklamaları eleştirdi. Bahçeli, TÜSİAD’ın ekonomi yerine siyasetle ilgilenmesini hedef alarak, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz günlerde TÜSİAD Genel Kurulu toplanmış, bu kapsamda mezkur derneğin başkanıyla yüksek istişare konseyi başkanının sıralı ve sivri eleştirileri ülke gündemini fazlasıyla meşgul etmiştir. TÜSİAD'ın vesayetçi sancıları tekrar nüksetmiştir."

TÜSİAD’ın Türkiye siyasetini dizayn etmeye yönelik girişimlerini hatırlatan Bahçeli, bu tür müdahalelerin geçmişte de yaşandığını belirtti.

"TÜSİAD'IN HÜKÜMETLERE DOĞRUDAN MEYDAN OKUDUĞU KARANLIK DÖNEMLER UNUTULMADI"

Bahçeli, TÜSİAD’ın 1971’den bu yana siyaseti yönlendirmeye çalıştığını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Kurulduğu 1971 yılından bu yana siyaseti yönlendirmeye, millet iradesini tariz, tahkir ve tahrip etmeye dayalı bir strateji izleyen TÜSİAD'ın hükümetlere doğrudan ve gazete manşetleriyle meydan okuduğu karanlık dönemler hala unutulmamıştır."

Bahçeli, bu tür vesayetçi girişimlerin artık eskisi gibi etkili olamayacağını belirterek, Türkiye’nin demokratik ve hukuki altyapısının güçlü olduğunu dile getirdi.

"TÜSİAD, MUHALEFETİ KONSOLİDE ETME ARAYIŞINDADIR"

TÜSİAD’ın asıl iş alanı olan ekonomi, üretim, yatırım ve istihdam gibi konular yerine siyasete müdahale etmeye çalıştığını öne süren Bahçeli, şunları söyledi:

"TÜSİAD, iç ve dış çıkar gruplarına sözcülük yaparak Türk milletinin seçim ve tercihleri etrafında kuşku oluşturma gayretindedir. Bu çaba, siparişi alınmış planlı siyaset mühendisliğinden başka bir şey değildir. TÜSİAD, muhalefet cenahını konsolide etme arayışındadır."

Bahçeli, özellikle CHP ve muhalefet partilerinin TÜSİAD’ın söylemlerine destek vermesinin dikkat çekici olduğunu belirterek, "CHP’nin yedek kulübesinde beklettiği TÜSİAD Başkanı’nı Cumhurbaşkanı adayı olarak değerlendirmesi kendi siyasi ve ideolojik ahlakıyla tutarlılık gösterecektir" dedi.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Kimdir? Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Kimdir?

"SAMAN ALTINDAN SU YÜRÜTME DÖNEMİ KAPANMIŞTIR"

Bahçeli, TÜSİAD’ın hükümeti yıpratma ve muhalefete ön açma stratejisini eleştirerek, bunun demokratik bir tutum olmadığını belirtti:

"TÜSİAD’ın; hükümeti devirme, değilse bile yıpratma; dahası muhalefete ön açma operasyonunun çatı kuruluşu haline dönüşmesi hukuksuz, antidemokratik ve gayriahlaki bir savrulmadır. Saman altından su yürütme dönemi kapanmıştır."

Ekonomiyle ilgili eleştiriler yerine doğrudan siyasi sistem ve yönetim hakkında açıklamalar yapan TÜSİAD yöneticilerinin sunduğu çözümlerin inandırıcı olmadığını vurgulayan Bahçeli, bu tür girişimlerin halk nezdinde karşılık bulmayacağını belirtti.

"TÜSİAD BAŞKANI KENDİNE GÜVENİYORSA ORTAYA ÇIKSIN"

MHP Genel Başkanı, TÜSİAD Başkanı’nın siyasi hedefler güderek açıklamalar yapmasının manidar olduğunu belirterek, şu çağrıyı yaptı:

"CHP’nin ve yanında yuvalanan marjinal muhalefet partilerinin potansiyel Cumhurbaşkanı adaylarının eşkali belli olmaya başlamış, robot resmi de çizilmiştir. TÜSİAD Başkanı kendine güveniyorsa, sadece gizli kapaklı diyalogları ve al-ver süreçlerini ilan ve ifşa ederek ne kadar şeffaf ve demokrat olduğunu ispat edebilecektir."

NE OLMUŞTU?

TÜSİAD Genel Kurulu’nda konuşan TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Ömer Aras, hükümete yönelik sert eleştirilerde bulunmuştu. Aras, kayyım atamalarına, siyasi baskılara ve yargı kararlarına dikkat çekerek, sistemin kendini düzeltecek mekanizmaları olması gerektiğini belirtmişti. Aras, şunları söylemişti:

"Seçilmiş belediye başkanları görevden alınıyor, yerlerine kayyım atanıyor. Bir siyasi parti lideri hakkında önce soruşturma başlatılıyor, sonra farklı bir nedenle tutuklanıyor. Bir büyükşehir belediye başkanı hakkında, yaptığı konuşmalar nedeniyle basın toplantısından dakikalar sonra soruşturmalar açılıyor."

Depremler ve doğal afetler konusundaki denetim eksikliklerini de gündeme getiren Aras, "Sistemin kendi kendini düzeltme mekanizması olmalıdır. Sorumlular görevden ayrılmalı, hesap vermeli ve yerlerine yetkin kişiler gelmelidir" ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamaların ardından Ömer Aras hakkında, "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" ve "gerçeğe aykırı bilgiyi alenen yayma" suçlamalarıyla soruşturma başlatılmıştı. Bahçeli’nin bu sert çıkışı, TÜSİAD ve siyasi çevrelerde büyük yankı uyandırdı.

Kaynak: Haber Merkezi