İŞKUR Gençlik Programı'nın detaylarını aktaran Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamu üniversitelerinde okuyan öğrencilere yönelik müjde verdiğini belirtti. İŞKUR Gençlik Programı ile İŞKUR'un gençlere sunduğu hizmetlerin tek bir platformda birleştirildiğini ifade eden Işıkhan, bu programın gençlerin üniversite yıllarında deneyim kazanmalarına yardımcı olacağını söyledi. Ayrıca, program kapsamında gençlere mülakat teknikleri, CV hazırlama, iş arama motivasyonu, halkla ilişkiler ve finansal okuryazarlık gibi temel derslerin verileceği belirtildi.
Işıkhan, gençlerin çalışma hayatına katılmalarındaki en büyük engelin "tecrübe eksikliği" olduğunu vurgulayarak, İŞKUR Gençlik Programı ile bu bariyerin kaldırılacağını kaydetti. Üniversite öğrencilerinin, okurken aynı zamanda çalışma deneyimi elde edebileceğini belirten Bakan Işıkhan, "Gençler, üniversite yıllarında istedikleri alanlarda çalışabilecekler" dedi.
İŞKUR Gençlik Platformu ve İŞKUR Mobil Uygulaması üzerinden başvuru yapılabileceğini dile getiren Işıkhan, her üniversitenin kendi öğrencilerinin haftalık azami 3 gün çalışabileceğini söyledi. Programa katılan öğrencilere günlük 1083 TL ödeme yapılacak. Öğrencilerin programa ayda 5 gün katılmaları halinde yaklaşık 5 bin 415 TL, 14 gün katılmaları halinde ise yaklaşık 15 bin 162 TL gelir desteği sağlanacak. Ayrıca, program süresince öğrencilere kısa vadeli sigorta primleri işveren tarafından ödenecek.
Bakan Işıkhan, başvuru şartlarını da açıklayarak, programa hane geliri 3 asgari ücretin altında olan öğrencilerin başvurabileceğini belirtti. Gençlerin, başvuru için 'genclik.iskur.gov.tr' adresini kullanabileceklerini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, bu yıl 200 bin, gelecek 4 yıl boyunca ise toplam 1 milyon üniversite öğrencisinin İŞKUR Gençlik Programı'ndan faydalanmasının planlandığını duyurmuştu.
İŞKUR Gençlik Programı, üniversite öğrencilerine iş gücü deneyimi ve gelir desteği sağlamak amacıyla başlatıldı. Kamu üniversitelerinde okuyan aktif öğrenciler, bu program kapsamında sürdürülebilir kampüs faaliyetleri, dijital dönüşüm, girişimcilik ve diğer destek alanlarında çeşitli çalışmalar yapabilecek. Ayrıca, katılımcıların başka bir işte sigortalı olmaları da mümkün olacak.