İyi Parti Isparta İl Başkanı Dr. İbrahim Tekeli, 8 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Ecdadımızın bizlere bıraktığı bu kutsal toprakları korumak, onların ideallerini yaşatmak, şehitlerimizin bizlere emanet ettiği en değerli mirastır.” dedi.
Başkan Tekeli, mesajında Çanakkale'de elde edilen zaferin, tüm imkansızlıklara rağmen birlik, kardeşlik ve dayanışma ile kazanıldığını belirtti. Bu eşsiz başarının, sadece Türk milletine zaferi kazandırmakla kalmadığını, aynı zamanda Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına da ilham kaynağı olduğunu söyledi.
Başkan Tekeli mesajında şu ifadelere yer verdi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” sözlerinin vücut bulduğu Çanakkale Zaferi, Türk milletinin istiklali uğruna nelerini feda edebileceğinin en bariz göstergesidir. Milletimizin zorluklar karşısında nasıl kenetlendiğini ve hiçbir engelin iman dolu yürekler karşısında duramayacağının en büyük kanıtıdır. Verdiği istikbal ve istiklal mücadelesiyle tarihe altın harflerle adını yazdıran, bütün dünyaya “Çanakkale Geçilmez” dedirten milletimiz, 110 yıl önce olduğu gibi bugün de yarın da vatanına, geleceğine ve bağımsızlığına sahip çıkma azim ve kararlılığını her daim gösterecektir.
Bugün, bu eşsiz mirasa sahip çıkmak, yarının Türkiye’sini daha güçlü, daha refah içinde inşa etmek en büyük sorumluluğumuzdur. Ecdadımızın bizlere bıraktığı bu kutsal toprakları korumak, onların ideallerini yaşatmak, şehitlerimizin bizlere emanet ettiği en değerli mirastır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi'nin 110. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, kahraman gazilerimize sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum.”