Eğitim- İş Sendikası Başkanı Baki Tok, lise öğrencilerinin gerçekleştirdiği protesto eyleminin ardından baskı ve tehditlere maruz kaldığını belirttiği basın açıklamasında idarecilere sert sözlerle yüklendi.  

Eğitim- İş Sendikası Başkanı Baki Tok, geçtiğimiz 15 Nisan tarihinde lise öğrencilerinin proje okullarına yapılan liyakatsiz atamaları protesto amaçlı yaptıkları eylemden sonra okul idaresi tarafından yaptıklarının suç olduğu yönünde baskılara maruz kaldıklarını belirterek basın açıklaması gerçekleştirdi.
Isparta Gazi Sosyal Bilimler Lisesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında, öğrencilerin yanında olduklarını göstermek için toplandıklarını söyleyen Baki Tok, barışçıl basın açıklamaları ve demokratik eylemler için izin almanın gerek olmadığını vurguladı. 
 
Başkan Baki Tok, eylem sonrası öğrencilerin hafta boyunca tehdit edildiği iddiasına ulaştıklarını belirterek, “Bırakın gençlerimizi demokratik haklarını kullandılar”  dedi.
Yaptığı açıklamada idarecilere sert sözlerle yüklenen Başkan Tok, “Makamınızı korumayı bırakın, işinizi yapın” sözlerini kullandı. 
Eğitim-İş Sendikası olarak gençliğe uzanan her baskıcı elin karşısında duracaklarını belirten Baki Tok, “İstiklal Marşı’mız bile Korkma ile başlarken, siz gençlerimize neyin korkusunu salıyorsunuz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi