Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İstanbul’da bazı CHP'li belediyelere yönelik başlatılan ihaleye fesat karıştırma soruşturmasının ardından, AK Partili Isparta Belediyesi’nin CHP tarafından hedef gösterilmesine ilişkin ilk kez açıklama yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen’i hedef alarak, “Suç örgütü lideri denen kişi AK Partili Isparta Belediye Başkanına çok lüks kategorisine giren Audi A8 marka makam otomobili hediye etmiş” şeklindeki suçlamasına tepki gösterdi.

Başdeğirmen, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Isparta Belediyesi'nin bugüne kadar 63 hibe araç kazandırdığını belirterek, “Birileri belediyeye kazandırır, birileri cebine kazandırır” ifadelerini kullandı. Başkan Başdeğirmen, ihalelerin Kamu İhale Kurumu tarafından onaylanarak herkese açık şekilde yapıldığını ve bu süreçlerin şeffaf olduğunu vurguladı.

"Belediye Meclisinde Oylama Yapıldı"

Başdeğirmen, İstanbul’daki usulsüzlüklerin ardından CHP’li Meclis üyelerinin, Isparta Belediyesi’ne hibe edilen araçlarla ilgili soru önergesi sunduğunu hatırlatarak, bu öneriye gerek olmadığını söyledi. Başkan, "O gün 13 tane aracı aldık ve meclise sunduk. Meclis’te onaylandı. O zaman da CHP'li, İYİ Partili, Milliyetçi Hareket Partili, AK Partili arkadaşlarımız vardı. Herkes oy birliğiyle belediyemize bir kazanç olduğunu bilerek bunları aldık" dedi.

Ayrıca, Isparta Belediyesi’nin çeşitli firmalardan aldığı hibeleri örnek göstererek, "Bu hibe 6 yıl önce oldu. O dönemde katı atık toplama ve atıkların depolanması ile elektrik üretme hizmetleri için üç ayrı firmayla anlaşmalar yapıldı. Her üç firma da ihaleyi kazandı ve araçları hibe etti" diye ekledi.

Isparta İhracatı 2025' %30 Artışla Başladı Isparta İhracatı 2025' %30 Artışla Başladı

"6 Yıldır Takip Ediliyormuş"

Başdeğirmen, Audi A8 marka makam aracının alındığı döneme ilişkin olarak, “6 yıl olmuş. Bizim aldığımız Audi A8 araba döndü geldi. 6 yıl sonra birileri darbe yedi, gözü şişti. Hani arkadaş yazmış ya at izi it izine karıştı diye. Bir vurdu, iki gözü şişti. Şimdi hapiste" şeklinde sert ifadeler kullandı. Belediye Başkanı, önceden alınan diğer lüks araçlarla ilgili de açıklama yaparak, "Benden önceki 10 yılda alınan Audi A8 aracı da bir müteahhit tarafından belediyeye hediye edilmişti" dedi.

"İhalelerde Şeffaflık ve Dürüstlük"

Başdeğirmen, tüm ihalelerde şeffaflık ve dürüstlük ilkelerinin gözetildiğini belirterek, “Bizim aldığımız hibeler, belediyenin hesabına girdi. Belediye başkanının cebine değil. Bizim neresindeyiz, onu takip edin, onu bulun. Eğer Şükrü Başdeğirmen 1 lirasını cebine soktuysa, biz sahtekar yönetim oluruz. Ama sokmadıysa, en dürüst belediyelerden bir tanesi oluruz” diye konuştu.

Başdeğirmen, aynı zamanda ihalelerdeki fiyat sınırlarına dikkat çekerek, “25 milyon liraya çıkılan bir ihalenin mutlaka verilecek bir alt sınır değeri vardır. Eğer alt sınırın altına düşersen, bunu alamazsınız. Keserler” dedi.

Başkan, Isparta Belediyesi’nin şeffaf yönetim anlayışına sahip olduğunu ve halkın menfaatine her zaman en iyi kararları aldığını vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi