Burdur’da engelli vatandaşların istihdamına yönelik hayata geçirilen “Engelsiz İş Atölyesi’ vatandaşlara umut kapılarını açmaya devam ediyor.
Geçtiğimiz nisan ayında Burdur Valiliği koordinesinde, İş-Kur, Kot Fabrikası, Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Engelliler Derneği iş birliği ile açılan Engelsiz İş Atölyesi, engelli vatandaşlara umut olmaya devam ediyor.
Engelli vatandaşların istihdamına yönelik hayata geçirilen T.C. Burdur Valiliği Engelsiz İş Atölyesi’nde birçok engelli birey, ihtiyaç ve beklentileri göz önünde bulundurularak mesleki beceri ve hobi kurslarıyla desteklenip motivasyon sağlanarak geçirilen hoş vakitler ile hem hayata tutunuyorlar hem de aile bütçesine bir nebze de olsa katkıda bulunuyorlar.
Burdur Halk Eğitimi Merkezi’nde Giyim Öğretmeni olarak çalışan Songül Akbaş, valilik tarafından hayata geçirilen böylesine güzel bir projenin içerisinde olmaktan çok mutlu olduğunu ifade etti. Atölyenin aynı zamanda bir iş yeri olduğunu da ifade eden Öğretmen Akbaş, “Atölyemiz sayesinde engelli bireylere iş kapısı açılmış oldu. Kot Fabrikası yaptıkları ürünlerin temizlik işini Engelsiz İş Atölyemiz’e getiriyor. Kursiyerlerimiz de Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitimi Merkezi’ne kayıtlarını yaptırarak burada çalışma hakkı kazanıyorlar. Her yaptıkları işten parça başı ücret alıyorlar. Cuma günleri de hesaplamalarını yapıp kursiyerlerimize emeklerinin karşılığı olan haftalıklarını dağıtıyoruz.
Çok güzel ve faydalı bir uygulamanın Burdur’da hayata geçirilmesinden ve bunun içerisinde yer almaktan mutluluk duyuyorum.” ifadelerinde bulundu.
Engelsiz İş Atölyesi manevi yönden çok doyurucu bir adres
İlk defa engelli bireylerle bir arada çalıştığını söyleyen Öğretmen Songül Akbaş, atölyede çalışmak için eğitim alarak Özel Eğitim Sertifikası’na sahip oldu.
Engelli bireylerle bir arada olmaktan mutlu olduğunu ifade eden Öğretmen Akbaş, “Manevi yönden çok güzel, özel ve doyurucu bir adres Burdur Engelsiz İş Atölyesi. Burada engelli bireylere dokunabilmek, fayda vermek insanın çok iyi hissetmesini sağlıyor.
Tabi ki de çalışma şartlarımız biraz daha zor. Ama öğrencilerimizin hepsini çok seviyorum. Büyüğünden küçüğüne hepsi benim çocuğum gibi. Tüm kursiyerlerimi ve işimi çok seviyorum. İyi ki Burdur’a böyle bir yer açıldı, bize imkan tanındı ve burada çalışmaktan çok mutluyuz.” söylemlerine yer verdi. Engelsiz İş Atölyesi kursiyerleri de, burada yaptıkları çalışmalardan, öğretmenlerinden ve kurdukları arkadaşlıklardan memnun olduklarını, Burdur Valiliği koordinesinde açılan Engelsiz İş Atölyesi’nin kendilerine iyi geldiğini belirttiler.
‘Burdur’da bu hayatta biz de varız’ diyen engelli bireyler, atölyede birçok sıkıntılarını unuttuklarını, hatta bazıları da ortopedik engelinin hafiflediğini belirtti. Engelsiz İş Atölyesi’nin açıldığı günden bu yana elinde engeli olan kursiyer, atölyede yaptığı işten dolayı elinin daha çalışır hale geldiğini ifade etti.
Burdur Valiliği Engelsiz İş Atölyesi kursiyerleri, evde oturup sıkıntılara dalmaktansa atölye sayesinde; hem sosyalleşiyorlar, hem az da olsa para kazanıyorlar, hem de motivasyonları her geçen gün artarak umutları daha da çoğalıyor.