Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP) kapsamında verilen desteklerin artırıldığını belirtti. Bu proje ile kadın istihdamını teşvik etmeye devam ettiklerini vurgulayan Işıkhan, kadın çalışanlar için sağlanan ücret, prim ve vergi desteğinin de 25.000 TL’den 32.500 TL’ye yükseltildiğini ifade etti.
Çalışan Anneler İçin Büyük Destek
Kadınların iş hayatında daha fazla yer almasını teşvik etmek ve kayıtlı istihdamda kalmalarını sağlamak amacıyla sunulan çocuk bakım desteği, 7.500 TL’ye yükseltilerek çalışan annelere büyük bir kolaylık sağladı. Bu destek, annelerin iş ve aile hayatını dengede tutmalarına katkıda bulunacak.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yürüttüğü bu yeni düzenleme ile kadın istihdamına yönelik pozitif ayrımcılık politikalarının devam edeceği belirtiliyor. Çalışan anneler için önemli bir gelişme olarak değerlendirilen bu artış, birçok aile için ekonomik anlamda rahatlatıcı bir adım olarak görülüyor.
Bu destekten nasıl faydalanılacağına dair detaylar önümüzdeki günlerde Bakanlık tarafından açıklanacak.