Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, parti içinde olağanüstü kongre taleplerinin eş zamanlı olarak gündeme getirilmesinin tesadüf olmadığını belirterek, bunun bir üst aklın planı olduğunu öne sürdü.
Şenol, yaptığı açıklamada, CHP’nin Isparta’da başarılı işlere imza attığını ve bu süreçte olağanüstü kongre talepleriyle iş yapamaz hale getirilmeye çalışıldığını ifade etti. Aynı zamanda, Genel Merkez’in iktidar tarafından “kongre saldırısına” maruz kaldığını iddia eden Şenol, Afyonkarahisar’ın Çay ilçesi, Bursa’nın Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçeleri, Trabzon’un Maçka ilçesi, Kocaeli’nin Derince ilçesi ve Isparta’da olağanüstü kongre süreçlerinin başlatılmasının tesadüf olmadığını savundu.
Parti üyelerinin olağanüstü kongre talep etmesinin doğal bir hak olduğunu belirten Şenol, “Ancak ülkenin CHP’ye bu kadar ihtiyacı olduğu bir dönemde, sanki partimizde iç karışıklık varmış gibi bir algı oluşturmak için suni kongreler gündeme getiriliyor. Üstelik bunların eş zamanlı olarak basına servis edilmesi, bu sürecin bir organizasyonun parçası olduğunu gösteriyor” dedi.
Delegelerin iradesinin satın alınamayacağını vurgulayan Şenol, “CHP delegesini parayla satın alabileceklerini sananlar yanılıyor. Noter masraflarını ödemeyi teklif ederek delege iradesine ipotek koymaya çalışmak, doğrudan CHP delegesini satın almaya kalkışmaktır” diye konuştu. 38. Olağan Kurultay’da değişim sürecine destek verdiklerini hatırlatan Şenol, iktidarın CHP içindeki süreci manipüle etmeye çalıştığını öne sürerek, “Bu girişimler Cumhuriyet Halk Partisi delegesine yapışmaz. Partililerimiz, onurlu ve gururlu Cumhuriyet sevdalılarıdır” ifadelerini kullandı.