Danıştay'ın, bankaların "hesap işletim ücreti" almasını düzenleyen yönetmelik hükmünü iptal etti. Binlerce vatandaş hesap işletim ücretini nasıl geri alacağını merak ediyor. Peki, hesap işletim ücreti bankalardan nasıl alınır, nasıl dilekçe yazılır? İşte ayrıntılar haberimizde...
Bankalardan Hesap İşletim Ücreti Nasıl Geri Alınır?
Danıştay'ın, bankaların "hesap işletim ücreti" almasını düzenleyen yönetmelik hükmünü iptal etti. Binlerce vatandaş bankalardan hesap işletim ücretini nasıl geri alabileceğini araştırıyor. Bankaların haksız yere vatandaştan almış olduğu hesap işletim ücretlerini geri vermeye hazırlanıyor. Peki geriye dönük bankalardan hesap ücretini nasıl alacaksınız. İşte Uyan 32 ekibi olarak sizler için hazırlamış olduğumuz dilekçe ile artık paranız bankada değil cebinizde kalacak.
10 Yıllık Süreçte Ödenmiş Hesap İşletim Ücretleri Geri Alınabilecek
Tüketici Başvuru Merkezi Derneği Genel Başkanı Avukat İbrahim Güllü, "tüketici hakları fırsatçıları"na dikkat çekti. Güllü, yaptığı açıklamada, "Danıştay 15. Dairesi, bankaların Hesap İşletim Ücreti almasını düzenleyen yönetmelik hükmünü iptal etti. Böylece tüketici açısından geçmişe dönük 10 yıllık süreçte ödemiş oldukları hesap işletim ücretlerinin iadesinin yolu açılmış oldu. Tüketici Başvuru Merkezi (TBM) Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu tarafından dört yıl önce başlatılan hukuki süreç sonucunda tüketici hareketi büyük bir kazanım sağlamıştır. Bu sayede milyonlarca insan 10 yıllık süreçte ödemiş oldukları milyarlarca lirayı geri alma imkanına sahip olmuştur" dedi. Hesap Ücretinizi Geri Alıyoruz" diye ortalığa çıkacak olan dolandırıcılara SAKIN İtibar Etmeyin!!!Hesap İşletim Ücreti Nasıl Alınır? (Dilekçeli Anlatım)
Tüketiciler, bu konuda hiç kimseden aracılık hizmeti almadan kendileri başvurabiliyorlar. Tüketici, geçmişe dönük 10 sene içinde hesap işletim ücreti ödemişse, yazılı bir şekilde bankalardan dekontlarını isteyerek bu kesintilerin iadelerini talep edebilir.
Bankaların olumsuz cevap vermeleri ya da cevap vermemeleri halinde Tüketici Hakem Heyetlerine, internet üzerinden veya dekontlarıyla bir dilekçe ile ilçe kaymakamlıklarına giderek başvuru yapabilirler.
ü