HABER/ Muhammed Enes Yapalıkan Türk siyasetinde "baba" olarak anılan, renkli kişiliğiyle tanınan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Isparta'daki müzesi, 2024 yılında 32 bin 200 ziyaretçi ağırladı.

Bakanlık Denetimleri Halk Sağlığını Koruyor: Bitkisel Ürünlerde Şok Tespitler Bakanlık Denetimleri Halk Sağlığını Koruyor: Bitkisel Ürünlerde Şok Tespitler

Türk siyasi tarihinin renkli simalarından 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in, eşyalarının sergilendiği Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi'ni 2023 yılında 31 bin 867 kişi ziyaret ederken 2024 yılında 32 bin 200 bin kişi ziyaret etti. 
Müze 17 bin metrekare açık, 6 bin metrekare kapalı alanda bulunan Süleyman Demirel Külliyesi'nde yer alıyor.
Doğduğu İslamköy'de 26 Ekim 2014 günü açılan müzede Demirel'in başbakanlığı ve cumhurbaşkanlığı döneminde biriktirdiği materyaller iki bölümde ziyaret edilebiliyor. Müzeye gelenler, Demirel'in siyasi hayatında yaptıkları icraatların yanında Türk siyasi tarihine ait önemli belgeleri de inceleme şansı yakalıyor. 
Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde biriktirdiği binlerce materyal, çeşitli tarihlerde çekilen fotoğrafları, bal mumundan yapılan heykeli, inişli çıkışlı siyasi geçmişinin önemli gazete manşetleri, smokini, imzaladığı belgeler gibi objeler bulunuyor.
Müzeyi ziyaret edenler, Demirel'in Türk siyasi tarihine ışık tutan nitelikteki önemli belgeleri de inceleme şansı yakalıyor.  Yılın her günü ziyarete açık olan müzede 46 bin kitap, 42 bin gazete ve dergi, 6 milyon belge, 8 bin hediyelik eşya, 4 bin tablo, 6 bin video-teyp kaset, 126 bin fotoğraf, halı kilim ve giysiler bulunuyor.  Türkiye'nin yakın demokrasi tarihine yolcuğa çıkaran müze, Demirel'in sevenleri ve tarihe meraklıların ilgisini çekiyor.  Demirel, vefat yıl dönümlerinde de Atabey ilçesine bağlı İslamköy'deki Çalcatepe mevkisinde bulunan anıt mezarında törenle anılıyor.

Muhabir: MUHAMMED ENES YAPALIKAN