Denizli’nin Güney ilçesinde etkili olması beklenen soğuk hava ve don riski, çiftçileri harekete geçirdi. Meteoroloji Müdürlüğü’nün uyarısı sonrası, üreticiler gece boyunca tarlalarında nöbet tutarak ürünlerini korumaya çalıştı. 

Özellikle Yağcılar ve Parmaksızlar mahalleleri ile Üçkuyular, Cevizli Gölü ve Tepecik mevkilerindeki üreticiler; üzüm bağları, kekik ve tütün fidanlarını dondan korumak için saman balyası ve araç lastiği yakarak duman oluşturdu. Bazı üreticiler ise sisleme makineleriyle hava sıcaklığını yükseltmeye çalıştı.

Üretici Oğuz Kaan Çetinkaya, bölgede meyve ağaçlarının bir kısmının daha önceki soğuklardan zarar gördüğünü belirterek, "Bağlarımız yeni uyanıyor. Tütün ve kekik fidanlarımız için hazırlık yapıyorduk. Dondan etkilenmemesi için gece boyunca tarlalarımızda kaldık. Soğuk havaya rağmen saman ve lastik yaktık, çıkan dumanla sıcaklığı artırmaya çalıştık. Tüm ova gece boyunca aydınlıktı" dedi.

Çetinkaya, hava koşullarının bu şekilde devam etmesi halinde benzer nöbetlerin süreceğini ifade ederek, “Allah tüm üreticilerimizi afetlerden korusun. Don uyarıları devam ederse, biz de tarlalarımızı bırakmayacağız” diye konuştu.

Kaynak: haber merkezi