Geçtiğimiz günlerde elektriğe yapılacağı duyurulan yüzde 25'lik zammın ardından bir zam da doğalgaz fiyatlarına geliyor. BOTAŞ'ın konutlara sattığı doğalgazda da çift haneli yüksek oranlı zam bekleniyor.
Elektrik tarifesine 1 Nisan'dan itibaren yüzde 25 zam geleceği iddiaların ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar “Bakacağız, değerlendireceğiz” yanıtını vermişti.
Elektrik zamlarındaki belirsizlik devam ederken, bir zam haberi de doğalgaz için geldi. Edinilen bilgilere göre, BOTAŞ’ın hazırladığı taslağın nisan ayında yürürlüğe girmesi ve doğalgaza çift haneli zam yapılması bekleniyor.
Gazeteci Olcay Aydilek, zammın yalnızca elektrikle sınırlı kalmayacağını belirterek doğalgaz fiyatlarına da önemli bir artış yapılacağını söyledi. Aydilek, "Ankara'da enerji kulislerinde hareketlilik sürüyor. BOTAŞ’ın, konutlara sattığı doğalgazda zam ihtiyacını ortaya koyan bir çalışma yaptığı ve bunu enerji yönetimine sunduğu belirtiliyor. Sektör çevrelerinde, 1 Nisan’dan itibaren doğalgaza 'çift haneli' yüksek oranlı zam konuşuluyor" ifadelerini kullandı.