Ege Denizi'nde bugün meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem, bölgede son günlerde artan sismik hareketliliği bir kez daha gündeme getirdi. AFAD, depremin büyüklüğünü 4.7 olarak açıklarken, Kandilli Rasathanesi ise 5.1 olarak duyurdu.

Deprem Fırtınası Devam Ediyor

AFAD’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 28 Ocak’tan itibaren Ege Denizi’nde yoğunlaşan depremlerin sayısının 500’ü aştığı belirtildi. Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), sosyal medyada oluşabilecek dezenformasyonlara karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

Sarsıntılar Sürüyor

Ege Denizi’nde bugün meydana gelen son depremler şu şekilde:

Matcha Çayı Öldürür Mü, Zehirli Mi, Tehlikeli Mi? Matcha Çayı Öldürür Mü, Zehirli Mi, Tehlikeli Mi?
  • 14:20 – 4.1
  • 13:36 – 4.0
  • 12:48 – 4.2
  • 12:45 – 4.1
  • 12:29 – 4.7
  • 12:27 – 4.3
  • 12:25 – 3.8
  • 11:56 – 4.1
  • 10:45 – 4.2

Santorini Açıklarında Deprem Serisi

Yunanistan’ın Santorini Adası açıklarında meydana gelen depremlerle ilgili Aydın AFAD İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 28 Ocak’tan bu yana devam eden sarsıntıların "deprem fırtınası" şeklinde yaşandığı ve toplamda 400’ün üzerinde deprem kaydedildiği belirtildi. Yetkililer, bu süreçte kaydedilen en büyük depremin 4.8 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

Uzmanlar, vatandaşların resmi kurumlar tarafından yapılan bilgilendirmeleri takip etmeleri ve olası dezenformasyonlara karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi