Su politikaları ve çevre koruma alanında yaptığı önemli çalışmalarla tanınan Erol Kesici, Eğirdir Gölü'ndeki ciddi tehlikeye dikkat çekti. Kesici, gölde yaklaşık 2,5 milyar ton su kaybı yaşandığını ve bu durumun hızla devam ettiğini belirterek, "Önümüzdeki günler çok tehlikeli. Bu durumu sadece kuraklığa bağlamak doğru değil. Göl, dip noktasını gördü. 5 milyon yıldır doğal haliyle varlığını sürdüren göl, artık alarm veriyor," dedi.

Isparta'da 5 Nisan'da Elektrik Kesintisi Olacak Isparta'da 5 Nisan'da Elektrik Kesintisi Olacak

Kesici, gölün dibinde gübre, çimento ve her türlü atığın biriktiğine de dikkat çekti. Gölün temizliği konusunda ilk adımın Gelendost ve Yalvaç’tan başlanarak yapılması gerektiğini vurgulayan Kesici, gölün giderek tuzlandığını ifade etti. "Flamingoların göle gelmesi, tuzlu suya olan ilginin bir göstergesi. Ancak bu kuşlar, Eğirdir Gölü'ne uygun değiller," şeklinde konuştu.

Kesici, tarımsal sulamanın yüzde 40 oranında azaltılması gerektiğini belirterek, modern tarım yöntemlerine geçilmesi gerektiğinin altını çizdi. "Suyu verimli kullanmak zorundayız. Toprağı yıkaya yıkaya hem toprağı hem de verimi kaybediyoruz. Yer altı suları, 100 yıldan kısa sürede yenilenemez," diyerek sürdürülebilir su yönetiminin önemine dikkat çekti.

Eğirdir Gölü'nün korunması için bireysel ve toplumsal farkındalığın artırılması gerektiğini vurgulayan Kesici, "Gölümüze bakış açımızı ve davranışlarımızı değiştirmezsek, gelecek nesiller burada tarım yapamaz hale gelecek," uyarısında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi