Trendyol Süper Lig’in 28. haftasında lider Galatasaray, yarın akşam sahasında Onvo Antalyaspor’u konuk edecek. RAMS Park’ta oynanacak mücadele saat 20.30’da başlayacak ve hakem Ozan Ergün tarafından yönetilecek. Sarı-kırmızılı ekip, bu maçı kazanarak şampiyonluk yarışında büyük bir avantaj elde etmeyi hedefliyor.
Liderlik Yarışında Kritik Hafta
Süper Lig’de çıktığı 26 karşılaşmada 21 galibiyet ve 5 beraberlik alarak namağlup yoluna devam eden Galatasaray, topladığı 68 puanla en yakın rakibi Fenerbahçe’nin 7 puan önünde bulunuyor. Okan Buruk’un öğrencileri, Antalyaspor karşısında galip gelerek maç fazlasıyla farkı 10’a çıkarıp sarı-lacivertlilere psikolojik baskı kurmayı amaçlıyor.
Fenerbahçe, 16 Mart Pazar günü sezonun flaş ekiplerinden Reeder Samsunspor’u konuk edecek. Galatasaray ise Antalyaspor karşılaşmasını kazanarak ezeli rakibine ekstra bir stres yüklemek istiyor.
İlk Maçı Galatasaray Kazandı
Galatasaray, Antalyaspor ile sezonun ilk yarısında oynadığı karşılaşmayı 3-0’lık skorla kazanmıştı. O mücadelede Mauro Icardi 2, Victor Osimhen ise 1 gol atarak galibiyeti getiren isimler olmuştu. Sarı-kırmızılılar, benzer bir başarıyı kendi taraftarı önünde de tekrarlamak istiyor.
Mağlubiyet Yüzü Görmüyor
Galatasaray, Süper Lig’de tam 27 maçtır yenilgi yüzü görmedi. Son mağlubiyetini geçtiğimiz sezonun 37. haftasında Fenerbahçe karşısında alan sarı-kırmızılılar, o tarihten bu yana çıktığı 27 maçta yenilgi almadı. Bu süreçte 21 galibiyet ve 6 beraberlik elde eden Galatasaray, seriyi devam ettirmek istiyor.
Eksikler Dikkat Çekiyor
Sarı-kırmızılı ekipte sakatlığı bulunan Ismail Jakobs’un yanı sıra kart cezalısı Ahmed Kutucu ve Günay Güvenç bu önemli mücadelede forma giyemeyecek. Teknik direktör Okan Buruk, bu eksiklere rağmen galibiyet planlarını sahaya yansıtmak istiyor.
Galatasaray, Antalyaspor karşısında kazanarak hem yenilmezlik serisini sürdürmek hem de şampiyonluk yolunda avantajını iyice artırmak istiyor. Yarın akşam oynanacak kritik mücadelede gözler Mauro Icardi, Dries Mertens ve Victor Osimhen gibi yıldız isimlerin performansında olacak.