Haber / senem ok Isparta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Güçlü “Aile Yılı” kapsamında yapılacak çalışmalara değinerek “belirlenen eylem planındaki faaliyetleri 2028 yılına kadar uyguluyor olacağız” şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2025’in “Aile Yılı” ilan edilmesinin ardından, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Güçlü, bu kapsamda yapılacak öncelikli hedeflerinden bahsetti. Güçlü yaptığı açıklamada “Dezavantajlı ailelerimize daha fazla sosyal destek sunmak, eğitim, sağlık ve barınma gibi temel ihtiyaçlar için aile odaklı politikalar geliştirmek, evlilik, ebeveynlik ve aile içindeki görev paylaşımına yönelik farkındalığı artırmak gibi konularda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ekonomik sıkıntılar, şiddet veya boşanma gibi sorunlarla mücadele etmek için de önleyici adımlar atıyoruz. Çünkü güçlü aileler, güçlü bir toplum demektir” dedi.
“Belirlenen Faaliyetleri 2028 Yılına Kadar Uygulayacağız”
“Aile Yılı” çerçevesinde yapılacak çalışmalarda kamu kurumları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları ile sağlanılan koordinasyonlardan bahseden Güçlü “Bu çalışmaların ilk adımı olarak ilimizde Valimiz başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu toplantısını gerçekleştirdik. Bu toplantı sonrasında il eylem planının uygulanabilirliğini artırmak amacıyla ilimizdeki ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile bir Teknik Kurul oluşturduk. Bu kurullar çalışmalarına devam ediyor, ilin sosyolojik anlamda bir fotoğrafı çekiliyor, sosyal risk haritalarımızı da baz alarak, ihtiyaçları ve dinamikleri de göz önünde bulundurarak bir eylem planı hazırlığı içerisindeyiz. Önümüzdeki aylarda bir çalıştay ile yapılan çalışmaları ele alıp Bakanlığımız ile paylaşarak belirlenen eylem planındaki faaliyetleri 2028 yılına kadar uyguluyor olacağız” şeklinde konuştu.
“Güçlü Aile Yapısının Oluşturulmasını Hedefliyoruz”
Konuşmasının devamında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak hizmet ve projelerde uygulanacak yeniliklere değinen İl Müdürü Güçlü, “Evlilik öncesi eğitim, aile eğitimi programlarını daha geniş kitlelere ulaştırarak güçlü aile yapısının oluşturulmasını hedefliyoruz. Belediyeler ile iş birliği yaparak çalışan ebeveynlere yönelik kreş, gündüz bakımevi ve anaokulu gibi hizmetlerin kapsamını artıracağız. Ayrıca, İl Sağlık, İl Gençlik ve Spor, İl Milli Eğitim Müdürlükleri gibi paydaşlarımızın katkılarıyla düzenleyeceğimiz eğitim, farkındalık ve beceri artırıcı faaliyetlerle de hizmetlerimizin kalitesini artırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
Yapılacak çalışmaların güçlü aile yapılarının oluşmasına ve toplumun dayanışma içinde büyümesine büyük katkı sağlayacağını söyleyen Güçlü, toplumun her kesimine ulaşmayı sağlayacaklarını belirterek “Ailenin korunması ve güçlendirilmesi vizyonumuzla, kamu kurumları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarıyla el ele vererek, toplumumuzun her kesimine ulaşmayı sürdüreceğiz. Çünkü biliyoruz ki, güçlü aileler demek, sağlam ve dirençli bir toplum demektir” dedi.