Akıllı Serada Yüksek Verim

Anne ve babası da ziraat mühendisi olan Mustafa Kutay Ası, 300 adet erik ağacı bulunan serasında büyük özenle üretim yapıyor. Eriklerin yüksek fiyatla satılmasının en önemli sebebi, kış ayında ısıtma maliyetlerinin yüksek olmasından kaynaklanıyor.

Genç girişimcinin üretimi, yalnızca Türkiye’de değil yurt dışında da büyük ilgi görüyor. Almanya, Katar, Dubai, Özbekistan, Kazakistan, Azerbaycan ve Rusya gibi ülkelerden yoğun talep alan bu özel ürün, sınırlı sayıda üretilmesi nedeniyle de dikkat çekiyor.

Rekor Kıran Hasat

Bursa'daki bu erken erik hasadı, son yıllarda yapılan en önemli tarımsal başarılar arasında gösteriliyor. Her yıl ilk hasadı gerçekleştiren İznikli ziraat mühendisi, 2025 yılında da rekor fiyatla satış yaparak dikkatleri üzerine çekti.

Sezen Aksu Yeni Albümünde Ferdi Tayfur 'un Hangi Şarkısını Seslendirecek? Sezen Aksu Yeni Albümünde Ferdi Tayfur 'un Hangi Şarkısını Seslendirecek?

Serasında özel bakım ve gelişmiş teknolojiler kullanarak eriklerini bebek gibi büyüttüğünü belirten Ası, üretim sürecinin zorluklarına rağmen yüksek verim elde etmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

İlkbahar aylarında çıkan yeşil eriğin kış aylarında üretilmesi ve yüksek fiyatlarla satılması, Türkiye'de seracılık alanında yeni bir dönemi işaret ediyor.

Kaynak: haber merkezi