Bu proje ile birlik ve beraberliğinin sağlanması, iletişim becerilerinin arttırılması, aile bilincinin sağlanması, teknoloji bağımlılığının azaltılarak aile içi iletişimin güçlendirilmesi, gençlerin aileleriyle kaynaşmalarını, saygı, sevgi, hoşgörü ve nezaket gibi değerleri benimsemelerini sağlamak, gençlerin kendi potansiyellerinin farkına varmalarına yardımcı olmak ve özgüven geliştirmelerine katkı sağlaması hedefleniyor.
Proje kapsamında açılacak atölyeler ile gençler ve ebeveynleri arasında köprü kurularak, sportif, sanatsal ve kültürel alanlarda kişisel gelişimleri arttırılarak kendilerinde var olan potansiyelleri desteklenecek, projeye katılacak öğrenci ve aileler tespit edildikten sonra, proje kapsamında açılacak 10 farklı atölyeye katılımcıların ilgi, yetenek ve yaşlarına göre kayıtları yapılacak. Atölyelerde katılımcılar, yaparak ve yaşayarak, yaygın eğitim metotlarıyla eğitim alacaklar, atölyelere gençler aileleriyle birlikte katılacak. Ayrıca projenin sonunda ortaya çıkartılan ürünler sergilenecek ve kapanış programıyla proje sonlandırılacak.
"Çağımızın hem bir nimeti hem de toplumsal bir sorunu haline gelen teknoloji ve buna bağlı olarak oluşan teknoloji bağımlılığı ile aileler ve gençlerimiz birlikte mücadele edeceklerdir. Akşam sohbetlerinde dahi telefonlarına, bilgisayarlarına ya da televizyonlarına odaklanarak, ailelerini ve çocuklarını ikinci plana atan ebeveynlerin ve gençlerin ilgilerini tekrar toplumumuzun temel taşı olan aile kurumuna çekmek amaçlanmaktadır. Proje kapsamında temel amaç, teknolojiyi gençlerin hayatından tamamen çıkartmak değil; olumlu yönde kullanılması durumunda hayatımızı kolaylaştıran bir araç olduğunu göstermektir."