Isparta’da öğrenci evine 30 bin TL’lik su faturası şoku Isparta’da öğrenci evine 30 bin TL’lik su faturası şoku

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Yalım Alıcı, Isparta'nın uzun süredir çözülmeyen sorunlarına dikkat çekti. Alıcı, özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde Isparta'nın sorunlarını gündeme getirdiğini vurguladı.

Isparta Müzesi ve Kültürel Sorunlar

Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçe görüşmesinde, Isparta'nın uzun yıllardır çözülmeyen müze meselesini ele alan Alıcı, müzenin 2014 yılından bu yana kapalı olduğunu belirtti. Isparta halkının bu konuda sürekli olarak beklenti içinde olduğunu ifade eden Alıcı, yaptığı önergenin ardından aldıkları yanıtların tatmin edici olmadığını dile getirdi. "Bütçe koşulları ve tasarruf tedbirleri gerekçe gösteriliyor, ancak Isparta halkı 2014 yılından beri müzesini bekliyor. Ne yazık ki, iktidar bu konuda Isparta'ya tatmin edici bir çözüm sunmuyor" şeklinde konuştu. Alıcı, müzenin bir an önce açılması için ilgili bakanlıkları daha fazla sorumluluk almaya çağırdı.

Eğirdir Gölü ve Çevresel Sorunlar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bütçe görüşmesinde ise Alıcı, Eğirdir Gölü'nde yaşanan su sıkıntısını dile getirdi. Bakanlığın hazırladığı 9 maddelik acil eylem planını olumlu bulduğunu, ancak bu planın geç kaldığını ifade etti. Eğirdir Gölü'nün önemini yıllardır vurguladığını belirten Alıcı, bu konuda daha önce yapmış olduğu basın açıklamaları ve eylemlerle kamuoyunu bilgilendirdiğini hatırlattı. "Eğirdir Gölü'nün kurtulması için ciddi bir siyasi irade gerekmektedir" diyen Alıcı, sulama sistemlerinin bir an önce yenilenmesi gerektiğini ve Türkiye'de yapılan bazı baraj ve gölet projelerinin yanlış yönlendirildiğini belirtti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı: Isparta'nın Teşvik Talepleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçe görüşmelerinde de Isparta'nın uzun yıllardır teşvik almadığını belirten Alıcı, bakan Fatih Kacır'a Isparta'nın bölgesel ve sektörel teşvik yasalarından faydalanması gerektiğini ifade etti. Isparta'nın halıcılık, tıbbi aromatik bitkiler, meyvecilik ve orman ürünleri gibi sektörlerde potansiyel taşıdığını söyleyen Alıcı, bu alanların desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi. "Isparta, halıcılık alanında Türkiye'nin önemli merkezlerinden biriydi, fakat yeterli desteği alamıyor. Halıcılık gibi sektörlerin desteklenmesi, Isparta'nın ekonomik kalkınmasına büyük katkı sağlayacaktır" dedi. Ayrıca, mevcut teşvik yasalarının Isparta'nın ihtiyaçlarına cevap veremediğini belirten Alıcı, bu yasaların Isparta'ya uygun şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Isparta'nın Kalkınması İçin Daha Fazla İnisiyatif

Yalım Alıcı, Isparta'nın sorunlarının çözülmesi için daha fazla siyasi irade ve aktif bir yaklaşım gerektiğini ifade etti. Hem kültürel hem çevresel hem de ekonomik açıdan Isparta'nın gelişmesi için atılacak adımların önemine dikkat çeken Alıcı, bu konuda tüm yetkilileri sorumluluk almaya davet etti. Alıcı, "Isparta'nın kurtuluşu, bölgesel ve sektörel teşviklerle, ekonomik kalkınma projeleriyle mümkün olacaktır. Isparta'nın gerçek potansiyelini ortaya çıkarmak için harekete geçilmelidir" şeklinde konuştu.

Isparta halkının yıllardır beklediği çözüm ve projelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Alıcı, bu konuda da sürecin takipçisi olacağını söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi