Aksa, Akkim ve DowAksa, toplumsal cinsiyet eşitliği alanında önemli bir adım atarak “Eşitliğin Kimyası” adlı projeyi başlattı. Bu projeyle, kadınların ve kız çocuklarının güçlenmesi ve eğitim fırsatlarına erişiminin artırılması hedefleniyor. Projenin ilk adımı, AÇEV iş birliğiyle Yalova’da düzenlenen ‘Hayat Dolu Buluşmalar’ programıyla atıldı. Program, 18 yaş ve üzeri kadınlara ileri okuryazarlık, matematik ve yaşam becerileri gibi alanlarda eğitimler sunuyor. Aynı zamanda 14-18 yaş arası kız çocukları için özel olarak düzenlenen ‘Genç Hayat Dolu Buluşmalar’ programında, kız çocuklarının eğitimlerine devam etmeleri ve yaşam becerilerini geliştirmeleri sağlanıyor.

Bu eğitimler, katılımcı ve eşitlikçi bir yaklaşım ile yüz yüze yapılan, 8 hafta süren programlar olarak tasarlandı. Her yaş grubunun ihtiyaçlarına özel eğitimlerle, kadınların ve kız çocuklarının hayatlarında kalıcı bir fark yaratılması amaçlanıyor. Aksa Akrilik Genel Müdürü Cengiz Taş, bu projeyle kadınların ve kız çocuklarının daha parlak bir geleceğe adım atmalarını sağlamayı hedeflediklerini belirtti. “Projemizin ana amacı, öncelikle Yalova’da, ardından Türkiye genelinde her kesimden bireyin eşit fırsatlara erişimini sağlamak ve geniş bir etki yaratmaktır” dedi.

İşsizlerin Gözü Üzerinde: 2025 İşsizlik Maaşı Zammı Ne Zaman Geçerli Olacak? İşsizlerin Gözü Üzerinde: 2025 İşsizlik Maaşı Zammı Ne Zaman Geçerli Olacak?

Akkim Kimya Genel Müdürü Onur Kipri, yıllardır Akkim Cinsiyet Eşitliği programı kapsamında kadınların güçlendirilmesi yönünde çalışmalar yaptıklarını ve bu güç birliğinin Türkiye’de örnek teşkil etmesini dilediklerini ifade etti. DowAksa İcra Kurulu Başkanı Massimo Rebolini, “Eşitliğin Kimyası projesi, yalnızca bir sosyal sorumluluk projesi değil, aynı zamanda geleceğe yapılan değerli bir yatırımdır” diyerek kadınların ve kız çocuklarının güçlenmesinin toplumsal ilerleme için temel oluşturduğunu vurguladı.

AÇEV Genel Müdürü Senem Başyurt da, kadınların güçlenmesi için bugüne kadar önemli çalışmalar yürüttüklerini ve “Eşitliğin Kimyası” projesinin, kadınları daha eşit bir toplum için güçlendirecek yeni bir fırsat sunduğunu dile getirdi. Başyurt, eğitimle güçlenen her kadının, eşit bir toplum inşa etme yolunda önemli bir adım attığını belirtti.

Bu anlamlı proje, kadınların ve kız çocuklarının daha iyi bir geleceğe sahip olmaları için büyük bir adım olarak Türkiye’nin dört bir yanında etkisini hissettirecek gibi görünüyor.

Kaynak: Haber Merkezi