Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk öğretmenler için yapılacak olan 3 ile 14 Eylül arası mesleki çalışma programına kendisininde katılacağını belirtti.Selçuk aynı zamanda da paradigma değişikliği içerisinde olduğunu söyledi.

Türkiye'de bulunan  17,5 milyon öğrenci ve 915 bin öğretmen olduğunu söyleyen Ziya Selçuk, öğrenci sayısının yaklaşık 150 ülkenin nüfusundan daha fazla olduğunu söyledi. Ziya Selçuk, hakkı verildiği zaman bu fazlalığın aslında büyük bir nimetolduğu, hakkı verilmediği takdirde ise büyük bir külfetin habercisi olduğunu, ufak bir değişikliğin bile on binlerce öğretmeni ve yüz binlerce öğrenciyi etkilediğini söyledi.

Ziya Selçuk ,öğrencilerin öğretmenlerden beklediği şeyin sevgi ve saygı olduğunu söylerken ayrıca şunlarıda belirtti."Çocuğun hayatına dokunmak, onunla her gün göz göze gelmek, onun hayatında çocuk diliyle söylersek 'kocaman' yer sahibi olmak, bazen anneden ve babadan dahi önemli bir yer tutmak, umut dolu çocuk dünyasının kaptanı ve kahramanı olmak. Öğretmenlik dediğimiz, tam da böyle bir şey. Öğrenmeyi "hükmedici bir öğretmen" olarak değil, "kolaylaştırıcı bir rehber" olarak yapmayı tercih etmek"Çocuğun hayatına dokunmak, onunla her gün göz göze gelmek, onun hayatında çocuk diliyle söylersek 'kocaman' yer sahibi olmak, bazen anneden ve babadan dahi önemli bir yer tutmak, umut dolu çocuk dünyasının kaptanı ve kahramanı olmak. Öğretmenlik dediğimiz, tam da böyle bir şey. Öğrenmeyi "hükmedici bir öğretmen" olarak değil, "kolaylaştırıcı bir rehber" olarak yapmayı tercih etmek Bir öğretmen, öğrencisi için ya toprak olur ya bahçıvan. Topraksa çocuğun yetişmesi için her türlü koşulu hazırlar ve kucağında hayat bahşeder. Hayatın hediyesi ve emanetine sessizce hayranlık duyar. Bahçıvansa sürekli budamayı düşünür. 'Şurası olmadı, burası olacak' der. Budayamazsa uzman bulur, budattırır. Ek dersti, etüttü, takviyeydi budar. Toprak her misafire hürmet eder. Bahçıvansa ayrık otu arar durur."demiştir.

"Önümüzdeki süreçte, öğretmen eğitimleri, öğretmenlerin çok daha donanımlı, çok daha iyi yetişmiş bireyler olarak sistemimize girmesini sağlamak için çok büyük çaplı öğretmen eğitimi projeleri başlatacağız." dedi.

Selçuk, Bakanlık olarak bir paradigma değişikliği içinde olduklarını ve ekim ayında yapılacak makro plan sunumunda bu değişikliğin detaylarını açıklayacaklarını belirterek, "1970'lerden beri eğitim sistemimizin istikametinde bir değişiklik, bir kayıp var. Dünyanın 4'üncü büyük kırılmasına şahit olacağımız bir döneme giriyoruz. Bu, bizim için günlük operasyonlarla gerçekleştirilecek bir dönüşüm değil, çok daha büyük değişiklik, ekosistemin tümüyle değiştirilmesinin gerektiğini bir durum. Bu durumun maddi unsurlarını dönüştürmek çok zor değil. Çünkü Türkiye!nin imkanları giderek artıyor. Bugün bunu dönüştürmenin zihniyet tarafındayız." ifadelerinde bulundu.
Editör: Haber Merkezi