Isparta’da yürekleri ısıtan bir dayanışma örneği yaşanıyor… Henüz 16 yaşında bir ömre sığdırdığı hayallerinin peşinden koşmak isteyen Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastası Görkem Efe Şengün için şehir tek yürek oldu. Küçücük ellerin tuttuğu kalemler, büyük bir umuda dönüştü.
Isparta Valiliği’nin izniyle başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde bu kez Gülçicek Anaokulu’nun minik yürekleri sahneye çıktı. Okul Müdürü Sedat Durgut ve fedakâr öğretmenleri öncülüğünde hazırlanan rengârenk kalemlikler, Görkem Efe’nin tedavisine umut olmak için satışa sunuldu. Her bir kalemlik, minik parmakların dualarıyla süslendi; her ilmekte “Görkem Efe iyileşsin” diye geçirdi aklından çocuklar…
Bir günlüğüne tüm kaygılarını bir kenara bırakıp bu özel okulu ziyaret eden Görkem Efe’nin babası Alper Şengün, karşılaştığı manzara karşısında kelimelere sığmayan bir duygu seline kapıldı. Yanına gelen minik öğrenciler, çizdikleri resimleri uzattı bir bir… Her biri, hayallerindeki “Görkem Efe abilerini” kâğıda dökmüş, renklerle umut olmuştu adeta.
Gözleri dolan baba Alper Şengün, duygularını şu sözlerle dile getirdi:
“Bugün burada gördüğüm tablo, acımızı bir nebze olsun hafifletti. Bu koca yürekli çocukların, öğretmenlerimizin emeği öyle kıymetli ki… Ne desem az. Hepsine minnettarım. Mübarek Ramazan ayındayız… Rabbimizin rahmetinin, bereketinin bol olduğu bu güzel ayda herkesten bir ricam var; fitre, zekât ve sadakalarınızı oğlum Görkem Efe’nin tedavisine umut olabilmek için bağışlayın. Evladımın hayalleri yarım kalmasın, hep birlikte onun ellerinden tutalım.”
Gülçicek Anaokulu Müdürü Sedat Durgut ise, “Biz bu yola gönlümüzü koyduk. Görkem Efe’mizin sağlığına kavuşması için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz,” sözleriyle kararlılıklarını dile getirdi.
Milli Eğitim Müdürü Recai Ocak başta olmak üzere, kampanyaya omuz veren tüm okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler de bu büyük mücadelede Görkem Efe’nin yanında olduklarını bir kez daha gösterdi.
Şimdi sıra bizde…
Görkem Efe’nin yarım kalan hayallerini tamamlamak, yeniden okul sıralarına dönebilmesi için el uzatmak hepimizin boynunun borcu.
Gelin, Görkem Efe’ye umut olalım…
Bağışta bulunmak isteyen hayırseverler için Isparta Valiliği tarafından onaylanan hesap numaraları:
🔹 TR78 0001 2009 5450 0001 1238 94
🔹 TR57 0001 2009 5450 0023 0087 33
🔹 TR30 0001 2009 5450 0035 0051 12
🔹 Swift Kodu: TRHBTR2AXXX
📌 Hesap Sahibi: Alper Şengün
📌 Açıklama: Görkem Efe
Unutmayın… Bir çocuğun hayalleri yarım kalmasın diye atılan her adım, onun gözlerinde bir umut ışığına dönüşecek.
Birlikte başarabiliriz…