BİLİYORUZ ÇİFTÇİNİN SORUNU ÇOK; ÇİFTÇİMİZİN YÜZÜ BİZİMLE GÜLECEK!

Öncelikle son dolu olayından zarar gören çiftçilerimize geçmiş olsun diyor, CHP iktidarında zararlarının telafi edileceği müjdesini veriyorum. Sanayisi zayıf olan Ispartamızın eğitim ve turizm potansiyeline rağmen atardamarı tarımdır, hayvancılıktır. Doların yükselişi mazot yem ve gübre fiyatı üzerinden çiftçimizi ve hayvancımızı perişan etmiştir."

CEYHAN ÇİFTÇİ İÇİN PROJE ÜRETİYOR: KOOPERATİFLER - TEŞVİKLER

"Çiftçimiz üniversitemizden faydalanamamakta, devletin imkanlarını, bilimi ve teknolojiyi yeterince kullanamamaktadır. Eğirdir Üniversitesi, ile yöreye odaklı tarım bilimi ve teknolojisi araştırmaları yaptırıp sonuçlarından çiftçimizin yararlanmasını sağlayacağız. Kuracağımız Eğirdir ElmaBirlik ve Uluborlu Kiraz Borsası fiyat standartlarını koyup çiftçiyi koruyacak; Gelendost Meyve Organize Sanayi ürünlerimizin en verimli bir şekilde paketlenip değerlendirilmesini ve de çeşitlendirilmesini sağlayacak. Eğirdir çevresinin ekonomik çehresi demiryolu ve açılacak, Konya yoluyla yeniden şekillenecek."

"Hoyran havzasında Yalvaç ve Senirkent çiftçilerinin faydalanacağı MandaKoop’u kurdurarak ve yüksek gelirli Manda üretimini teşvik edeceğiz. Halihazırdaki üretici birliklerinin yanında Sakız Koyunu ve Honamlı Keçisi için coğrafi işaret tescilili bir özel üretim ana planlaması yaptıracağız. Mandalar ve diğer hayvanlarımız derileriyle ayakkabı ve giyim sanayine, etleriyle et ve sucuk üretimine, sütleri yoğurtları ve kaymaklarıyla süt ve süt ürünleri endüstrisine hammadde sağlayacak. BalKoop ile Sütçüler’in kekiği, Aksu’nun yayla çiçekleri ve Keçiborlu’nun lavantası katmadeğer üretecek. Yaylalarda çilek ve mantar gibi getirisi yüksek ürünler özendirilecek."

TARIMI VE HAYVANCILIĞI BİLİMLE DÜŞÜNÜYORUZ

"Gururumuz başarılı GülBirlik örneğini Kozmetik ve Parfümeri Laboratuvarıyla destekleyip lavanta, gül ve kekik başlıklarında Keçiborlu, Isparta ve Sütçüler’i coğrafi işaret tesciliyle dünyaya tanıtacağız. Tarıma ve Hayvancılığa dayalı sanayi altyapısını iyi tarım uygulamalarıyla destekleyip tüm dünyaya özellikle gelir düzeyi yüksek ülkelere çevreci ürünler başlığıyla pazarlanacak. İyi tarım çerçevesiyle gül dibine elma dibine salınacak, tavuklar hindiler çiftçimizin kazancını katmerleyecek. Gübre, ilaç ve işçi maliyetleri düşecek. Sütçüler dutu, Senirkent Üzümü de marka olacak."

"Özellikle Şarkikaraağaç, Atabey ve Senirkent’te yem sanayini tamamen yerli ürün ve hammadde işler hale getireceğiz. Çiftçilerimizin tarımsal kredi borçlarının faizlerinin tamamını sileceğiz. Sulama birliklerinin özellikle borçlarının yapılandırılmasını sağlayacağız. CHP’nin seçim bildirgesini Isparta özeline uyarladığımızda bu projeleri ortaya koyuyoruz. Daha özel projeler nokta atışı teşvikler de gelecek. TARSİM kapsamı genişletilecek, çiftçimizin kazancı devlet garantisi altına alınacak. Varlıklı çiftçiler kadar yoksul çiftçilerimizin de faydalanacağı bir teşvik sistemi kuracağız. 
Köylü genci bilimle teknolojiyle köyünde üretecek, asgari ücret için göç etmeyecek"

ISPARTA MERALARI ISLAH EDİLİP YENİDEN HAYVANCILIĞA AÇILACAK

"Orman arazisi kapsamına alınarak mermer ocaklarına talan ettirilip çobanlarımıza kapatılan meraları yeniden hayvancılığa kazandırıp koyunları yaylalara, keçileri dağlara salacağız. Mera Yönetim Birlikleri’ni etkinleştirecek, ıslah edeceğimiz meraların amaç dışı kullanımına izin vermeyeceğiz. Meraların köylünün ortak malı olarak kalmasını sağlayacağız."

MALİYETLER DÜŞECEK: MAZOT 3TL GÜBREYE SIFIR ÖTV

"Tarımsal üretimde kullanılan tohum, gübre, mazot ve tarım ilacı gibi girdilerin vergilerini düşürerek, maliyetleri aşağıya çekeceğiz. Çiftçinin üretimde kullandığı mazottan ÖTV ve KDV’yi kaldıracağız. Böylece mazotun litresini çiftçiye 3 TL’den vereceğiz. Bunlar partimizin ve Hepimizin Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Muharrem İnce’nin Türk çiftçilerine sözüdür, taahhüdüdür."

ISPARTA’DA HAYVANCILIĞIN İÇLER ACISI TABLOSU VE İKİ BECERİKSİZİN BURDUR’A KAPTIRDIĞI YATIRIMLAR

"TÜİK Antalya Bölge Müdürlüğü'nün açıkladığı verilere göre, Isparta'da sığır sayısı 2016'da 147.500’den 133.000’e, koyun sayısı 263.000’den 228.000’e, keçi sayısı ise 202.000’den 189.000’e geriledi. 
Isparta, Akdeniz bölgesinde büyükbaş hayvan sayısı bakımından yapılan sıralamada son sırada yer aldı. Bölgede büyükbaş hayvan sıralamasında Burdur 205 bin sayısı ile ilk sırada yer alırken turizmin başkenti Antalya 154.000’le ikinci sırada, Isparta ise 140.000’le son sırada yer aldı. Bu tablonun nedeni ise aşağıdaki verilerdir:"

2012-2016 ARASI GIDA TARIM VE HAYVANCILIK YATIRIMLARI

BURDUR 887 MİLYON
ISPARTA 526 MİLYON
BURDUR NÜFUSU 265.000
ISPARTA NÜFUSU 420.000
BURDUR KİŞİ BAŞINA TARIM YATIRIMI 3.350TL
ISPARTA KİŞİ BAŞINA TARIM YATIRIMI 1.250TL

"Rakamlar ortada, bu utanç tablosunun sebebi olanların Ispartalı çiftçiye söyleyecek sözü yoktur. Eminim ki 24 Haziran seçimlerinde çiftçilerimiz, çiftçileri düşünenlerin onlar için çalışıp proje üretenlerin yanında olacaktır; oyunu bu tablonun Isparta lehine değişmesi için kullanacaktır. Biz araştırmalarımızla sorunları saptıyoruz, uzmanlarına da danışıp çözüm yollarını üretiyoruz, projelerimizle çiftçilerimizi düşünüyoruz."