AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınma süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Hukuki sürecin devam ettiğini vurgulayan Zeybekci, iddianamenin pazartesi günü kamuoyuyla paylaşılacağını belirterek, bu gelişmenin kamuoyundaki spekülasyonları sona erdireceğini ifade etti.
Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu dile getiren Zeybekci, “Savcılar tarafından ciddi iddialar ortaya konulmuş durumda. Hukuk işleyişini sürdürüyor ve süreç şeffaf bir şekilde ilerliyor” dedi. Yaşanan tartışmalara değinen Zeybekci, bazı kesimlerin mağduriyet algısı yarattığını öne sürerek, iddianamenin açıklanmasıyla birlikte gerçeklerin netleşeceğini savundu.
Ekonomi ve Piyasalara Etkisi
Ekonomiye dair değerlendirmelerde de bulunan Zeybekci, finansal dalgalanmaların geçici olduğunu ve Merkez Bankası’nın rezerv durumunun güçlü olduğunu belirtti. “Pazartesi günü iddianamenin açıklanmasıyla birlikte piyasalardaki belirsizlik de sona erecek. Kur ve finans piyasalarındaki dalgalanmaların kısa sürede istikrara kavuşmasını bekliyorum” diye konuştu.
Son olarak, sürecin hukuki çerçevede ilerlediğini ve herhangi bir hukuksuzluğun söz konusu olmadığını vurgulayan Zeybekci, “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukukun üstünlüğü herkes için geçerlidir ve bu süreçte de hukuk titizlikle işletilmektedir” ifadelerini kullandı.