Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Orman Fakültesi öncülüğünde 7. Kez üs tüste desteklenen TÜBİTAK destekli "Orman Okulu Yaklaşımı ve Doğada Öğretim Modelleri Kursu", 2-6 Aralık tarihleri arasında Kütahya Tavşanlı Göbel Termal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Kurs, Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen 17 katılımcı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü uzmanları ile beş farklı üniversiteden akademisyenlerin katılımıyla tamamlandı.

Hafta sonu planı olanlar dikkat! Kar ve yağmur geliyor Hafta sonu planı olanlar dikkat! Kar ve yağmur geliyor

Eğitim programı, küresel iklim değişikliğiyle mücadelede orman okullarının önemini vurgularken, doğada birebir uygulamalı öğrenme fırsatları sundu. Katılımcılar, çadırlı kamp ortamında teorik bilgilerini doğa içerisinde pratik yaparak pekiştirdi. Kurs süresince doğada yaşam becerileri, doğa farkındalığı, ormancılık uygulamaları, kampçılık, harita okuma, yön bulma ve ilkyardım gibi pek çok konu detaylı şekilde ele alındı.

Orman okulu yaklaşımı, genç nesillere doğa sevgisi kazandırmayı ve doğayla daha güçlü bağlar kurmalarını hedefleyen bir eğitim modeli olarak öne çıkıyor. Bu kapsamda, çocukların doğaya insan merkezli bir kaynak olarak bakmak yerine, onu tüm canlılarla paylaşılan bir yuva olarak görmelerini sağlamayı amaçlayan kurs, eğitmenlerin rehberliğinde yürütüldü.

Proje koordinatörü Doç.Dr. Yasin ÜNAL, bu eğitim modeliyle, küresel iklim değişikliğinin etkilerini azaltacak ve doğa merkezli bireyler yetiştirilmesine katkıda bulunacak projelere imza atmaya devam ediyor. Kurs sonunda katılımcılar, elde ettikleri bilgi ve becerileri bulundukları kurumlarda uygulamaya koyarak çevre bilincinin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmayı hedeflediklerini ifade etti.

Orman Okulu Yaklasimi12

Orman Okulu Yaklasimi1

Kaynak: Haber Merkezi