Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Bölümü tarafından düzenlenen “PAÜ’de Felsefe Buluşmaları” etkinlik serisi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Kılıç’ın “İnsan Olma ve Yaşam Üzerine” başlıklı konuşmasıyla başladı. Etkinlik, 4 Aralık Çarşamba günü Prof. Dr. İsmail Çetişli Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

PAÜ’nün “Benim De Bir Fikrim Var!” Yarışmasında Geleceğin Projeleri Ödüllendirildi PAÜ’nün “Benim De Bir Fikrim Var!” Yarışmasında Geleceğin Projeleri Ödüllendirildi

“İnsan Olmak, Sürekli Bir Etkinliktir”

Prof. Dr. Yavuz Kılıç, insanın “ne” olduğu ve varoluşsal durumunun anlaşılmasıyla başlayan konuşmasında, yaşamı şekillendiren temel soruların “Nasıl yaşamalıyım?” ve “Ne türden bir insan olmalıyım?” olduğunu belirtti. Bu soruların, insanı diğer canlılardan ayıran bir düşünce ve farkındalık alanı yarattığını vurgulayan Kılıç, “İnsan olma, bir ömür süren bir etkinliktir” dedi.

Antik Yunan felsefesindeki “Kendini Bil / Haddini Bil” ifadesinin olumlu anlamlarını Mevlana’nın “Nefsini bilen kendini bilir” sözleriyle ilişkilendiren Kılıç, insanın sınırlarını bilmesinin ve potansiyelini fark ederek gerçekleştirmesinin, yaşamı daha anlamlı kıldığını ifade etti. Konuşmasını, Neşet Ertaş’a atfedilen “İnsan kendini ne kadar erken bilirse o kadar uzun yaşamış olur” sözüyle tamamladı.

Dinleyicilerle Etkileşim ve Teşekkürler

Konuşmanın ardından, katılımcılar sorularıyla tartışmaya katkı sundu ve etkili bir felsefi tartışma ortamı oluştu. Etkinliğin sonunda PAÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Beyazıt, Prof. Dr. Yavuz Kılıç’a teşekkür belgesi takdim ederken, Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Sultan Mehmet Öztürk de kendisine hediye sundu.

Pamukkale Üniversitesi’nin “PAÜ’de Felsefe Buluşmaları” etkinlik serisi, felsefi düşüncenin derinliklerine yolculuk yapmak isteyen akademisyenler ve öğrenciler için yeni bir tartışma platformu sunuyor.

Kaynak: Haber Merkezi