Denizli’de Tutuklanan Oğlunun Serbest Kalması İçin Şam Büyükelçiliğe Başvurdu Denizli’de Tutuklanan Oğlunun Serbest Kalması İçin Şam Büyükelçiliğe Başvurdu

Tarım, çevre düzenlemesi ve yabani ağaçların meyve veren türlere dönüştürülmesi üzerine düzenlenen kurs, emeklilerden ev hanımlarına kadar geniş bir katılımcı kitlesine ulaştı. Kursiyerler, öğrendikleri budama tekniklerini sahada uygulayarak sahipli ve sahipsiz ağaçların bakımını gönüllü olarak gerçekleştirdi.

Pamukkale Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cengiz Sarıca, çalışmaların Şubat ve Mart aylarında aşılama işlemleriyle devam edeceğini belirterek, “Bugün çok güzel bir iş için bir aradayız. Ağaçlarımızı budadık, Mart ayında da aşılama işlemlerini yapacağız. Gıda kıtlığına karşı doğanın gücünü kullanmak adına elimizden geleni yapacağız” dedi.

Geleceğe Katkı: Gönüllü Ekiple Dağlarda Çalışma Planı
Pamukkale Halk Eğitim Merkezi, Mart ayında 100 kişilik gönüllü ekiple dağlara çıkarak geniş çaplı bir aşılama çalışması gerçekleştirmeyi planlıyor. Müdür Sarıca, bu çalışmanın gelecekte yaşanması muhtemel gıda krizlerine karşı bir tedbir olduğunu vurguladı.

Köylerde de Hizmet Veriliyor
Pamukkale Halk Eğitim Merkezi’nde usta öğretici olarak görev yapan Cennet Çelik, budama ve aşılama eğitimlerinin üretime katkı sağladığını belirtti. Çelik, “Köylerden talep geldiğinde gönüllü olarak gidiyor ve bu işlemleri gerçekleştiriyoruz. Sahipli ya da sahipsiz ağaçları gönüllü olarak buduyor ve bakımlarını yapıyoruz” dedi.

Bu anlamlı çalışma, hem doğaya hem de üretime katkı sağlamak için gönüllüleri bir araya getirdi ve tarım bilincini yaygınlaştırdı.

Kaynak: Haber Merkezi