Süleyman Demirel Üniversitesi diş hekimliği öğrencilerine "Dijital Teknolojiler" dersi verilecek

Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında müfredatına "Diş Hekimliğinde Dijital Teknolojiler" dersini ekledi.

Halı sahada kalp krizi geçiren avukat hayatını kaybetti Halı sahada kalp krizi geçiren avukat hayatını kaybetti

Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerine, dijital teknolojilerin diş hekimliğindeki uygulamaları hakkında kapsamlı bilgi ve beceri kazandırmayı hedefliyor.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Zuhal Yetkin Ay, gazetecilere ‘Diş Hekimliğinde Dijital Teknolojiler’ dersi için, Türkiye'de akredite olmuş on fakülteden biri olduklarını belirtti.

Prof. Dr. Zuhal Yetkin Ay, "Bu akreditasyonun devamı ve eğitimin geliştirilmesi amacıyla müfredatımıza çeşitli dersler ekledik. Bu dersler, hem yetkin diş hekimi geliştirme hedefimizi destekleyici hem de öğrencilerimizin yurt dışı eğitim görme amaçları varsa bu anlamda denkliği sağlayabilecek niteliktedir. 2024-2025 eğitim-öğretim yılında müfredatımıza dahil edeceğimiz 'Diş Hekimliğinde Dijital Teknolojiler' adlı bir dersimiz bulunmaktadır. Bu dersle, öğrencilerimize meslek yaşantılarında geliştirebilecekleri temel bilgileri vermeyi hedefliyoruz." dedi.

Prof. Dr. Zuhal Yetkin Ay, yeni ders kapsamında, öğrenciler dijital teknolojileri sadece gözlemci olarak değil, aynı zamanda uygulamalı olarak da öğrenme imkanına sahip olacaklarını ifade ederek “Dersler sayesinde mezun olduklarında donanımlı diş hekimleri olarak dijital teknolojileri kullanabilecek, geliştirebilecek ve meslek pratiklerinde öngörülebilir, doğru tedaviler yapabilecekler” dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Eroğlu ise dijital teknolojilerin diş hekimliği eğitimindeki önemine vurgu yaparak "Biz, aslında uzun yıllardır dijital dünyadan bahsederken, beş yıl uzun bir süre, on yıl ise neredeyse tarih öncesi kadar uzun bir zaman dilimi gibi görünüyor. Uzun yıllardır diş hekimliği fakültesi olarak dijital teknolojileri hem kliniklerimizde hem de eğitim-öğretim protokollerinde kullanıyoruz. Ancak bu süreç artık o kadar hızlı ilerlemeye başladı ki, hem hastalarımıza hizmet açısından hem de öğrencilerimizin donanımlı bir şekilde mezun olabilmeleri açısından dijital dünyanın bize kazandırdıklarını uygulamaya ve öğretmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Eroğlu, sürecin iki ayağı olduğunu belirterek, "Birincisi, burada verdiğimiz hasta tedavi hizmetleri. İkincisi ise, bu tedavi hizmetlerinin beş yıl boyunca öğrencilerimize uygun bir şekilde, uygulamalı olarak eğitilmesi. Öğrencilerimizi, mezun olduklarında dijital teknolojiyi ve yeni gelişimleri nasıl öğrenebileceklerini, nasıl uygulayabileceklerini de öğrenmiş olarak buradan ayrılmalarını istiyoruz. Bu kazançların ceplerinde ve diplomalarında kanıtlı bir şekilde buradan ayrılmalarını hedefliyoruz. Temel hedefimiz budur." dedi.

Editör: Haber Merkezi