MHRS'de Randevu Bekleme Süreleri Azalıyor: Sağlık Bakanlığı'ndan Önemli İyileştirmeler MHRS'de Randevu Bekleme Süreleri Azalıyor: Sağlık Bakanlığı'ndan Önemli İyileştirmeler

Süper Lig’de sezonun en kritik maçlarından biri olan Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde, dünyaca ünlü Sloven hakem Slavko Vincic düdük çaldı. Türkiye’de tam 55 yıl sonra yabancı bir hakemin görev aldığı derbide, Vincic’in yönettiği maç öncesinde hakem performansı büyük merak konusuydu. Ancak Sloven hakem, otoriter yönetimi ve isabetli kararlarıyla mücadelede tansiyonun yükselmesine izin vermedi.

Sert ve Kararlı Yönetim
Karşılaşma boyunca oyunun temposunu kontrol altında tutan Vincic, futbolcuların itirazlarına karşı sert ancak dengeli bir tutum sergiledi. Hakemin karşı karşıya gelen oyuncuların arasına girerek ortamı yatıştırması, derbinin gergin bir mücadeleye dönüşmesini engelledi.

Sloven hakem, Galatasaray’dan 5, Fenerbahçe’den 2 oyuncuya sarı kart göstererek otoritesini sahaya yansıttı. Maç boyunca kritik anlarda verdiği kararlarla dikkat çeken Vincic, şu pozisyonlarda sarı kartlarına başvurdu:

  • Dakika 38: Galatasaraylı Osimhen, Fenerbahçe kalecisi İrfan Can Eğribayat’a yaptığı sert müdahale sonrası sarı kart gördü.
  • Dakika 48: Çağlar Söyüncü, Barış Alper’i faulle durdurduğu için sarı kartla cezalandırıldı.
  • Dakika 85: Galatasaraylı Barış Alper, Fred’e yaptığı sert müdahale nedeniyle kart gördü.
  • Dakika 88: Mert Müldür’ü düşüren Sallai sarı kartla cezalandırıldı.
  • Dakika 90+2: Davinson, Kostic’i arkadan çekerek durdurduğu için kart gördü.
  • Dakika 90+3: Tartışmaya giren Fred ve Yunus, Vincic tarafından sarı kartla uyarıldı.

Penaltı Beklentilerine Soğukkanlı Yanıt
Maç içinde iki kez penaltı tartışmaları yaşandı. İlk yarıda Fenerbahçeli Oğuz Aydın’ın koluna çarpan topa Vincic devam kararı verdi ve VAR’dan bir uyarı gelmedi. İkinci yarıda Lemina’nın koluna çarpan top için ise VAR incelemesi yapıldı ancak pozisyona penaltı kararı çıkmadı. Sloven hakemin bu kararları, maç sonrasında futbol yorumcuları tarafından da detaylıca tartışıldı.

Meşale Olayına Müdahale
Mücadelenin 52. dakikasında Fenerbahçeli taraftarlar tarafından yakılan ve sahaya atılan meşaleler nedeniyle oyun kısa bir süre durdu. Vincic, saha kenarına giderek görevlilerle görüştü ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını sağladıktan sonra maçı yeniden başlattı.

Slovenya’da ve Avrupa’da Gündem Oldu
Slavko Vincic’in yönettiği Galatasaray - Fenerbahçe derbisi, Slovenya’da Sportklub3 kanalında canlı yayınlandı. Sloven futbolseverler, kendi ülkelerinden bir hakemin Türk futbolunun en büyük rekabetini yönetmesini büyük bir ilgiyle takip etti. İspanya’nın ünlü spor gazetesi Marca, derbiye geniş yer ayırarak, “Türkiye’de hakem tartışmaları büyük bir gündemdi. Galatasaray - Fenerbahçe maçında yabancı hakem düzeni sağladı” ifadelerini kullandı.

Derbiye Hakim, Tartışmaları Azalttı
Slavko Vincic, hem verdiği kararlarla hem de disiplinli yönetimiyle Süper Lig’in en büyük rekabetlerinden birinde başarılı bir performans sergiledi. Oyun akışını bozmayarak ve sertliğe izin vermeden yönettiği karşılaşma, derbi atmosferinin kaosa dönüşmesini önledi.

Sloven hakemin performansı, Türk futbolunda yabancı hakem uygulamasının gelecekte devam edip etmeyeceği konusunda da yeni tartışmaları beraberinde getirdi.

Kaynak: Haber Merkezi