TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, Burdur’daki öğrencilerin taşıma eğitim hakkını geri kazanması için Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e soru önergesi verdi.
Burdur’da taşımalı eğitimin yeniden başlaması için Türkiye İşçi Partisi Burdur İl Başkanlığının yaptığı eylem, Meclis’e taşındı. TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, Burdur’daki öğrencilerin taşımalı eğitim hakkını geri kazanması için Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e soru önergesi verdi.
TİP Burdur İl Başkanlığı eylem yapmıştı
TİP Burdur İl Başkanlığınca, Burdur’daki öğrencilerin taşımalı eğitim hakkından faydalanmadığı için Cumhuriyet Parkında eylem yapmıştı. TİP İl Başkanı Kadir Durmuş, düzenlediği basın açıklamasında, “Taşımalı eğitim hakkı derhal geri verilmeli, çocuklarımız cemaat ve tarikatların insafına bırakılmamalıdır. Eğitim hakkını gasp eden bu düzenlemeye karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullanmıştı.
TİP Parti Sözcüsü, Burdur için Bakan Yılmaz’a soru önergesi sundu
TİP Burdur İl Başkanlığının eylemi sonrası TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, Burdur’daki öğrencilerin taşımalı eğitim hakkını geri kazanması için gündemi Meclis’e taşıdı. Parti Sözcüsü Kadıgil, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e soru önergesi sundu.
Kadıgil, özellikle Burdur'da taşımalı eğitimin kaldırılmasının öğrenci ve veliler üzerinde ciddi mağduriyetler yarattığını ifade ederek, konuyla ilgili yanıtlanması talebiyle bir dizi soru yöneltti.
Kadıgil'in önergesinde yer verdiği iddialara göre, taşımalı eğitimden faydalanamayan öğrencilerden pansiyonlarda kalmaları isteniyor, ancak okul pansiyonları dolu olduğu gerekçesiyle bazı öğrenciler imam hatip pansiyonlarına yerleştiriliyor. Bunun yanı sıra, özellikle kız çocuklarının cemaat yurtlarına yönlendirilmesi gibi ciddi iddialar gündeme getiriliyor.
Önergedeki şu sorular yer aldı:
1- Tasarruf Tedbirleri adı altında taşımalı eğitimin kaldırılmasından etkilenen yerler (il bazında-mahalle-köy belirtilerek) hangileridir? Söz konusu yerlerde servissiz kalan öğrenci sayısı nedir? Öğrencilerin yaş ve cinsiyet dağılımı nasıldır?
2-Taşımalı eğitimin kaldırılmasıyla okulu bırakmak zorunda kalan öğrenci sayısına, söz konusu öğrencilerin cinsiyet ve yaş istatistiklerine ilişkin Bakanlığınızın yaptığı herhangi bir çalışma var mıdır?
3-Bakanlığınızın Burdur ilindeki pansiyon sayısı nedir? Söz konusu pansiyonların kaç tanesi imam hatip okullarına aittir? Burdur ilindeki pansiyonların kapasitesi ve doluluk oranları nasıldır?
4-Taşımalı eğitimin kaldırılmasıyla birlikte Burdur ilinde pansiyonlara alınan öğrenci sayısı nedir? Öğrencilerin yaş ve cinsiyet dağılımı nasıldır?
5-İmam hatip pansiyonlarında kalan çocuklara baskı yapıldığına dair iddialara yönelik herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?
6-Cemaat ve tarikatlarla protokoller yapmaya devam edeceğinizi açıkça beyan etmeniz doğrultusunda izlenen politikalar hasebiyle mi taşımalı eğitimden mahrum bırakılan çocuklar cemaat yurtlarına yönlendirilmektedir. Çocukların yönlendirildiği pansiyon işletmecisi cemaatler hangileridir? Söz konusu pansiyonlara kaç öğrenci yerleştirilmiştir?
Kadıgil, önergede sunduğu soruların yanı sıra, taşımalı eğitimin kaldırılmasıyla okul hayatından kopan çocukların akıbetine ilişkin şeffaf bir değerlendirme yapılması gerektiğini belirtti.
TİP Burdur sıkı takipte..
Türkiye İşçi Partisi Burdur İl Başkanı Kadir Durmuş, Parti Sözcüsü Serra Kadıgil’in soru önergesiyle birlikte Burdur’daki çocukların taşımalı eğitim hakkını geri kazanması için mücadeleye devam edeceklerini, hem öğrencilerin eğitime erişim hakkını koruma hem de olası ayrımcı uygulamaların önlenmesi adına yakın takipte olduklarını vurguladı.