Trendyol Süper Lig’de yoluna istikrarlı bir şekilde devam eden Reeder Samsunspor’da teknik direktör Thomas Reis, haftalık basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Nuri Asan Tesisleri’nde gerçekleşen toplantıda Reis, Süper Lig’in 32. haftasında 21 Nisan Pazartesi günü deplasmanda oynayacakları Corendon Alanyaspor karşılaşması öncesinde değerlendirmelerde bulundu.
Reis, son haftalarda alınan kötü sonuçlara rağmen hedeflerinden sapmadıklarını vurgulayarak, ligde üçüncülük hedefini korumak istediklerini söyledi. “Eksiklerimizi de gidermeye çalışıyoruz. Son haftalarda istemediğimiz kötü sonuçlar aldık. Ancak hedefimiz bu saatten sonra ligin son altı maçı için kesinlikle işleri yoluna koymak,” diyen tecrübeli teknik adam, kalan haftalarda önceki başarılı performansı tekrar sahaya yansıtmak istediklerini dile getirdi.
Ligde 4-5 takımla zorlu bir mücadele içinde olduklarını kaydeden Reis, “Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız ve en iyi sonuçları almaya çalışacağız. Alanyaspor ve Bodrum FK maçları kesinlikle zor olacaktır. Çünkü bu takımlar küme düşme hattına yakın olmaları nedeniyle o karşılaşmalar da kesinlikle zor geçecektir. Bizim bu maçlarda çok iyi bir mücadele vermemiz gerekiyor,” ifadelerini kullandı.
Takım olarak kesinlikle hedeflerinin, bulundukları üçüncü sıradaki pozisyonu korumak olduğunu dile getiren Reis, bireysel hatalardan kaynaklanan kayıpların artık tekrarlanmaması gerektiğini vurguladı. Alanyaspor karşısında nasıl bir oyun planı uygulanacağına dair ise, “İkinci bölgede mi oynayacağız, üçüncü bölgede mi oynayacağız, onu maç başlayınca göstereceğiz,” dedi.
Sözleşmesinin bir yıl daha devam ettiğini belirten teknik adam, Samsunspor’da çalışmaktan memnun olduğunu söyledi. “Burada olduğum için öncelikle çok mutlu olduğumu belirtmem gerekiyor. Önemli olan ligi sonlandırdığımızda iyi bir yerde bitirmek. Sezon başında beklentiler farklıydı. Şimdi ise beklentiler çok daha yüksek ve bizim de hedefimiz kesinlikle çok yaklaşmışken bu hayalleri gerçekleştirmek,” açıklamasında bulundu.
Takımıyla yola devam edip etmeyeceğinin kendisinin değil, kulübün vereceği bir karar olduğunu vurgulayan Reis, “Kulübümüz benimle devam etmek istiyor mu, istemiyor mu, bu da çok çok önemli,” ifadelerini kullandı.
Sakat oyuncular hakkında da bilgi veren Reis, Marc Bola’nın takımla çalışmalara başlamasının sevindirici olduğunu ifade ederken, Benasser ve Celil Yüksel’in durumlarının ise henüz netleşmediğini belirtti.
Reis, dar bir kadroya sahip olduklarını ve bunun zaman zaman performansa etki ettiğini dile getirerek, “Sakatlıklardan sonra istemediğimiz performanslar gösterdiğimiz de oldu. Ama takım halinde oynamayı şimdiye kadar çok güzel başardık. Bundan sonra da elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz,” dedi.
Alanyaspor maçının zorluk derecesine dikkat çeken Thomas Reis, bu karşılaşmadan iyi bir sonuçla ayrılmak için sahada tüm güçleriyle savaşacaklarını vurguladı.