Yeşilay Isparta Şubesi ve Isparta Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Gününde “Olay Yeri” etkinliği ile farkındalık çalışması yürüttü.
Isparta Meydan AVM meydan katında gerçekleştirilen olay yeri etkinliği ile “Her gün dünyada 19100 kişi sigaraya bağlı hastalıklar sebebiyle hayatını kaybetmektedir” mesajı Isparta halkının dikkatini çekti. Sigara kullanımının birçok açıdan zararlarına dikkat çeken Yeşilay Isparta ve Isparta Emniyet Müdürlüğü personelleri sigara kullanıcılarına, “Bir gün değil, bugün” bırak mesajı ile seslendiler.
Sigaranın zararları, pasif içicilik, üçüncü el sigara, sağlıklı yaşam ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi bilgilendirmelerinin gerçekleştirildiği etkinlik birçok kişinin ilgisini çekti ve takdirlerini topladı.
Sigara Bırakma Süreçlerinde Danışmanlık Merkezi ve Bırakabilirsin Uygulaması ile Yeşilay Yanınızda
Sigara bağımlılığından kurtulmak isteyenler, Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) aracılığıyla ücretsiz psikolojik destek alabiliyor. Uzman psikologlar ve danışmanlar eşliğinde verilen profesyonel destek sayesinde, sigarayı bırakma sürecinde kişilere yol gösteriliyor. Ayrıca, Yeşilay’ın “Bırakabilirsin” mobil uygulaması, sigara bırakma sürecinde kullanıcılarına rehberlik ediyor. Uygulama üzerinden sigara bırakma sürecinin takip edilmesi ve ihtiyaç duyulduğunda Yeşilay Danışmanlık Merkezi'ne başvuru yapılması kolaylaşıyor.
2024 yılı itibarıyla 231 bin 300 kişi, "Bırakabilirsin" uygulamasını indirerek sigarayı bırakmak için önemli bir adım attı. Uygulama sayesinde, sigara bırakma sürecinde yaşanan zorlukları raporluyor ve sigara bırakma sürecini daha etkili ve sürdürülebilir kılmak için rehberlik sunuyor.
Daha Güçlü ve Daha Sağlıklı Bir Toplum İçin: “Bağımsızlık Seferberliği”
Yeşilay, yalnızca sigara ile değil, tüm bağımlılıklarla mücadelede toplumun bağımsızlığını destekleyen kapsamlı projeler yürütüyor. “Bağımsızlık Seferberliği” anlayışıyla hareket eden Yeşilay, bireylerin ve toplumun bağımlılıklardan uzak, sağlıklı bir yaşam sürdürmesini hedefliyor.
Özellikle çocuklar ve gençler başta olmak üzere toplumun her kesimine yönelik farkındalık ve önleme çalışmalarına ağırlık veren Yeşilay, eğitim programları, atölyeler, Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM), Yeşilay Rehabilitasyon Merkezleri (REHAB) ve psikososyal destek hizmetleri ile bireyleri bağımlılıklardan korumak için faaliyetlerini sürdürüyor. Türkiye genelinde yaygınlaşan Yeşilay Şubeleri ve uluslararası iş birlikleri sayesinde, bağımlılıkla mücadelede küresel ölçekte de örnek bir model oluşturuyor.