Pamuk üretimi açısından önemli bir konumda bulunan Denizli’de, 2024 yılı pamuk hasadı resmen başladı.

101. Yılda, Destanların Dansı İzleyenleri Büyüledi 101. Yılda, Destanların Dansı İzleyenleri Büyüledi

Türkiye genelinde “beyaz altın” olarak nitelendirilen pamuğun hasadı, Sarayköy, Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinde gerçekleştiriliyor. Denizli’de Beyaz Altın 1011, 404, 911, 1010, May 455 ve Olivia gibi pamuk çeşitleri yetiştiriliyor. Aşağışamlı Mahallesi’nde, çiftçi Bekir Gökçen’e ait 10 dekarlık alanda yapılan hasat etkinliğine Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Merkezefendi Kaymakamı Abdullah Demir, İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici ile birçok yetkili ve üretici katıldı.

VALİ COŞKUN: “DENİZLİ’DE 12 BİN HEKTAR ALANDA 58 BİN TONDAN FAZLA ÜRÜN HASAT EDİYORUZ”

Pamuk hasat etkinliğinde konuşma yapan Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, modern tarım teknikleri ve makineleşmenin pamuk üretiminde işçilik ve zaman açısından büyük kolaylık sağladığını vurguladı. Coşkun, “Denizli olarak yaklaşık 12 bin hektar alanda pamuk ekimi yapılıyor ve 58 bin ton’dan fazla ürün hasat ediyoruz. Üreticilerimiz tarlalarının başında üretime devam ediyorlar. Sezonun bereketli geçmesini temenni ediyorum” dedi.

İL MÜDÜRÜ ŞAKİR ÇINAR: “DENİZLİ PAMUK ÜRETİMİNDE TÜRKİYE’DE 8. SIRADA”

2024 sezonunda hasadın devam ettiğini belirten Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, Denizli’nin Türkiye genelinde pamuk üretiminde 8. sırada yer aldığını söyledi. Çınar, “2023 yılında Sarayköy, Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinde 123 bin 790 dekar alanda 57 bin 856 ton pamuk elde ettik. Hasat işlemleri makinalarla devam etmekte olup, parsellere göre ortalama verim 470 kilogramdır. Üreticilerimize hayırlı bir sezon diliyorum” dedi. Denizli’de pamuk hasadının önümüzdeki günlerde de yoğun şekilde devam etmesi bekleniyor.

 

Kaynak: KFKHABER